Bakarec opet napada N1 i Novu, desnoj opoziciji kaže da ide na Kosovo i brani ga

slika: snimak ekrana N1
slika: snimak ekrana N1

Poslanik SNS Nebojša Bakarec rekao je u Skupštini Srbije, tokom rasprave o izveštaju REM-a o nasilju u televizijskim programima, da su protesti Srbija protiv nasilja pokazali, „i to sasvim jasno“ ko predvodi „podeljenu opoziciju“ i da ona traži smenu REM „jer on neće da dodeli nacionalnu frekvenciju šefu protesta i šefu opozicije tajkunu Šolaku“.

 

On je kazao da REM nije savršen, ali da to ne znači, kao što je zaključio jedan opozicioni poslanik, da je loš.

 

Dodao je i da se zlonamerno preuveličavaju uticaji rijaliti programa, navodeći da vlasnik Pinka Željko Mitrović ukinuo svoj rijaliti „Zadrugu“ na zahtev predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

Poručio je i da je Mitrović pomogao hiljade ljudi, a da njegove kompanije pomažu vojsci proizvodeći vojne i civilne dronove.

 

Kazao je i da vlast ima primedbe na rad, kako je naveo, „luksemburških medija koji emituju program u Srbiji, i uopšte nisu u nadležnosti REM, a nisu ni u čijoj drugoj nadležnosti“.

 

„United grupa brutalno krši zakone o elektronskim medijima i oglašavanju i tokom godina su naneli ogromnu štetu Srbiji. Dakle, da bi izbegli nadležnost srpskog regulatora lažno se predstavljaju kao prekogranične televizije da bi izbegli svoje obaveze. Ti kanali nisu ni prekogranični, nisu ni domaći, i uopšte nemaju dozvole regulatora, čak ne plaćaju ni naknadu organizacija koje štite autorska prava. Ovako neregulisani mediji, ovi piratski mediji, već devet godina propagiraju mržnju i nasilje sa televizija N1 i Nova“, optužio je u novom napadu televizije United grupe Bakarec.

 

Dodao je da N1 i Nova „najčešće targetiraju predsednika i njegovu porodicu, a državni budžet je uskraćen za stotine miliona evra“.

 

„Predlažem Ministarstvu informisanja, REM-u i Ratelu da ispitaju da li su televizije i kablovski kanali UG i UM registrovani u skladu sa zakonom, da li krše neke zakone i druge propise, i da li se stvarno emituju ili se reemituju iz Srbije ili Luskemburga. Molim ove tri institucije da obaveste Skupštinu koja je nadležna za REM i Ratel, i da obaveste Vladu Srbije“, zatražio je Bakarec.

 

On je, takođe, da je opozicija u međuvremenu iznela i novi zahtev, koji se mogao čuti na protestima, a to su sankcije Rusiji.

 

 

Upitao je desni deo opozicije da li to podržava.

 

„Da li bilo ko veruje da se događaji odvijaju slučajno – pa ni slučajno. Tragedije koje su se desile pre tri nedelje su bile samo povod koji je bio potreban planerima specijalnog rata protiv Srbije. Vučić je naime isuviše vešt pregovarač i ima isuviše jake argumenta za neuvođenje sankcija Rusiji, i zbog toga ruše vučića, odnosno da bi oslabili Srbiju. I onda je Zapad posegao za hirbridnim ratom, iskoristio je tragedije, organizovao opoziciju, omogućio joj besomučnu podršku Šolakovih medija u Srbiji, ali i u Hrvatskoj i BiH, i svih medija na albanskom delu Kosova“, smatra Bakarec.

 

Optužio je strance da su organizovali masovne dojave o bombama u školama i bolnicama, „i upravo smo juče čuli sa albanskog dela Kosova su došle te lažne dojave i iz drugih stranih država“.

 

„Stranci su doveli opozciji hiljade demonstranata iz Hrvatske i drugih država, a dokaz je ona vjećnica, prosvjednica Nikolina, koja je iz Zagreba sasvim slučajno došla da prosvjeduje ovdje u Beogradu. Da li je to slučajno, pa ni slučajno“, rekao je on ironično, imitirajući hrvatski izgovor.

 

Takođe je optužio poslanike da pozivaju na ubistvo Vučića, na šta je reagovalo više poslanika tražeći da Bakarec govori o izveštaju.

 

Poslanica Tatjana Manojlović iz DS je ukazala da Bakarec nije govorio o izveštaju REM i da je povredio poslovnik, a Radomir Lazović je zamolio predsednika Skupštine Vladimira Orlića da reaguje kada jedan poslanik optužuje druge da pozivaju na ubistvo.

 

Sve je to Orlić odbacio, oduzimajući vreme poslaničkim grupama, vređao poslanike, poručujući im da „sami znaju na šta pozivaju“, a onda im se ne sviđa kad to čuju.

 

Kada je poslanik DS Zoran Lutovac ukazao da predsednik ne može da pita da li poslanici žele da se glasa o povredi Poslovnika, a onda da im oduzima vreme, Orlić je i njemu oduzeo vreme od vremena poslaničke grupe.

 

 

Sramotna reakcija opozicije na događaje na Kosovu

 

Povodom jučerašnjih nereda na Kosovu, naročito u Zvečanu gde je došlo do okršaja Kfora i okupljenih kosovskih Srba koji žele da spreče novoizabrane albanske gradonačelnike da uđu u zgrade opština u većinskim srpskim opštinama, kazao je da je reakcija opozicije sramotna.

 

„Opozicija i njihovi Šolakovi mediji su za eskalaciju nasilja na Kosovu. Levi deo opozicije podržava (albanskog premijera Aljbina) Kurtija, a reakciju te opozicije najbolje opisuje izjava (poslanika DS) Srđana Milivojevića koji je optužio Vučića za haos na Kosovu“, smatra Bakarec.

 

Dodaje da „ni desna opozicija nije bila bolja, oni su juče uveče blokirali međunarodni autoput“.

 

„Umesto da odu na Kosovo, jer tvrde da su branitelji Kosova, oni su blokirali autoput. Dakle reakcija i leve i desne opozicije je bila potpuno antisrpska“, tvrdi on.

Tagovi

Povezani tekstovi