Bugarinović: Ministri moraju da se povinuju principima civilizovanog društva

Bugarinović smatra da Ilićeva tvrdnja da bi štitio svakog novinara, ukoliko bi stvarno bio ugrožen, predstavlja zamenu teza, jer je osuda javnosti pre svega bila usmerena na njegov odnos prema novinarima koji su postavljali pitanja vezana za javnu funkciju koju obavlja.

– Moram priznati da mi nije do kraja jasno ni šta znači da je Vlada podržala Ilića nakon što ju je izvestio o onome što se dešavalo na Kopaoniku pre dva dana. Nadam se da je podržala njegovu nesumnjivu agilnost, a da nije podržala ton i rečnik kojim se ministar služio u komunikaciji sa novinarkom B92 – smatra predsednik NUNS i dodaje:

– Ipak, u atmosferi pregrejanih strasti, smatram da je i ovakvo izvinjenje napredak, naročito ako se ispostavi da ce ono označiti kraj ove užasno neprijatne epizode u odnosima političara i novinara.

Bugarinović podseća da uloga medija nije da budu “nečija razglasna stanica, već kritički i nezavisni korektiv vlasti koji vrši njenu kontrolu u interesu građana. Neki ministri su to na vreme shvatili, njihov odnos prema medijima je veoma korektan, a drugi će – nadam se – nakon ove priče napokon shvatiti neophodnost da se i oni povinuju principima civilizovanog društva.”

Tagovi

Povezani tekstovi