Batinaš opet izostao

 U Opštinskom sudu u Loznici u utorak je odložen proces protiv bivšeg policajca Lj. T. koji se tereti da je 12. septembra 2005. godine naneo teške povrede novinaru „Novosti“ Vladimiru Mitriću.
Sudija Dragica Aleksić rekla je da je okrivljeni uredno pozvan, ali da opravdanje nije poslao. Među svedocima na glavnom pretresu trebalo je da se nađu i četvorica aktivnih policajaca, nekadašnjih kolega Lj. T. Nije došao ni svedok Zoran V. na čijem je ponovnom saslušanju insistirao Okružni sud u Šapcu. Loznička policija ne može da mu uđe u trag, jer nije na adresi koju je prijavio.
– Niz neodazivanja i drugih trikova za odugovlačenje postupka potpuno su me obeshrabrili. Niko od organizatora napada, čiji je okrivljeni samo produžena ruka, nije izveden pred lice pravde, uprkos mnogim tragovima. Zabrinut sam za ličnu bezbednost, jer je evidentno da su neki ljudi, ipak, nedodirljivi. Način života poslednjih godina odrazio se negativno na moje zdravlje. Praktično, osuđen sam jedino ja. I to na kaznu kojoj se ne nazire kraj – kaže Vladimir Mitrić.
U maratonskom sudskom postupku, tokom kojeg je Mitrić prinuđen da živi i kreće se pod stalnom policijskom pratnjom, mnoga ročišta odlagana su iz istog ili sličnog razloga.


A.D.

Tagovi

Povezani tekstovi