Od 5. oktobra promene

Jedan od izazova sa kojim se novi menadžment bori već više od pola godine jesu i nagomilani dugovi, prvenstveno oni koji su posledica našeg podstanarskog statusa. Tako NIS-u na ime zakupa dugujemo oko dva miliona evra, dok su ukupna dugovanja, među kojima je jedno od većih potraživanje SOKOJ-a, blizu četiri miliona evra. Mogu slobodno da kažem da je menadžment veliki deo tih obaveza doveo u red, te je stoga sada konačno došlo vreme da se ozbiljno posvetimo kreiranju boljeg i kvalitetnijeg programa kako bismo najkasnije za godinu dana uspeli da potpuno promenimo svoj identitet.
O novim radijskim i televizijskim programskim šemama govorili su glavni i odgovorni urednici Radovan Balać i Ljubiša Nikolin, koji su najavili brojne nove i zanimljivije emisije. Tako je u godini u kojoj se obeležava šest decenija postojanja Radija najavljen bogatiji kontakt i zabavni program, a svoje će mesto u novoj šemi pored ostalih pronaći emisije „Kuvar“ i kviz „Pogodi ko sam“.
– Ono što je svakako najvažnije jeste to što ćemo od ponedeljka, 5. oktobra, ponovo vratiti termin za centralnu informativnu emisiju „Novosti“ u 15 sati kako su to naši slušaoci i navikli, istakao je Balać.
– Već sada mogu sa sigurnošću da tvrdim da je kompletna uređivačka politika RTV promenjena – naglasio je Nikolin. – Najvažniji su nam regionalno usmerenje prilikom izbora tema, kao i podizanje profesionalnog nivoa svih emisija koje se emituju na našim programima. Isto tako, pred nama je uvođenje brojnih novih informativnih programa, jer su blagovremene i tačne vesti ono što gledaoci od nas najviše očekuju. U jesenjoj šemi svoje će mesto pronaći debatna emisija „O čemu pričamo“, kao i one posvećene potrošačima i kretanjima na berzi, novine se mogu očekivati i u sklopu Zabavnog programa; od „Štikle papuče“, preko „Dokolice“, pa do emisije „Iz našeg sokaka“, koja će ovog puta biti takmičarskog karaktera.
Izvršni direktor za koordinaciju programa, proizvodnje i tehnike RTV Dragan Guzijan govorio je o predstojećem formiranju televizijske mreže dopisništava, koja će obuhvatati studije u Vršcu, Sremskoj Mitrovici, Zrenjaninu, Pančevu, Subotici i Somboru sa centralnim deskom radija i televizije u Novom Sadu.  


Gordana Nonin

Tagovi

Povezani tekstovi