Nastavlja se nasilje na ulicama Beograda: Bombaški napad na RTV Pink

Ubrzo posle napada brojne policijske patrole blokirale su okolne ulice na Dedinju, ali su napadači ipak uspeli da pobegnu. Ulica Neznanog junaka nekoliko sati bila je blokirana za saobraćaj zbog uviđaja.


Bombaški napad dogodio se u noći između subote i nedelje oko 0.15 sati, kada su dvojica napadača sa motora u pokretu bacila kašikaru na ulaz u RTV Pink u ulici Neznanog junaka. Ručna bomba je oštetila ulaz, ali, na sreću, niko od zaposlenih nije povređen.


Policija je na tragu dvojici napadača koji su juče rano ujutru bacili bombu kašikaru na zgradu televizije Pink na Dedinju i očekuje se njihovo skoro hapšenje, saznaje Press. Kako saznajemo, u pitanju su dvojica mladića iz Novih Banovaca, koji su dan ranije došli u sukob sa obezbeđenjem RTV Pinka.


Ceo napad snimile su sigurnosne kamere RTV Pinka, ali i kamere saobraćajne policije sa obližnjeg kružnog toka.


– Dvojica napadača na motoru bila su maskirana sigurnosnim kacigama. U trenutku kad su prolazili pored zgrade RTV Pink ulicom Neznanog junaka, bacili su kašikaru na ulazna vrata. Motor je došao iz pravca Banjice. Vozač je u tom trenutku samo malo usporio, a suvozač je bacio bombu – kaže Pressov izvor iz policije, i dodaje:


– Vozač je pre detonacije dodao gas i napadači su nastavili prema kružnom toku, a dalje u nepoznatom pravcu. Eksplozija je bila izuzetno snažna i ulaz u zgradu je prilično oštećen. Srećom, kada je bomba bačena nikoga nije bilo u blizini ulaza, pa povređenih nema.


Prema rečima izvora Pressa bliskog televiziji Pink, pravo je čudo da u napadu niko nije povređen jer na ulazu u zgradu „gotovo uvek ima ljudi“.


– U zgradi Pinka nije dozvoljeno pušenje, pa zaposleni izlaze ispred da popuše cigaretu. Pored ulaza gotovo uvek ima nekog, a ako se desi da nema pušača, tu su momci iz obezbeđenja koji vode računa ko ulazi u zgradu. Da je bilo ko stajao, sigurno bi bio mrtav ili teško povređen – kaže naš izvor.


Policija je brzo nakon napada utvrdila da je dan ranije, u petak u poslepodnevnim časovima, došlo do tuče između dvojice mladića i radnika obezbeđenja Pinka, i da je to najverovatnije motiv bombaškog napada


– U petak oko 16 sati došlo je prvo do verbalnog, a onda i fizičkog obračuna između obezbeđenja zgrade Pinka i dvojice mladića. Mladići su bili u sivom „folksvagen polu“ i kretali se ulicom Neznanog junaka. Jedan od radnika obezbeđenja u tom trenutku prelazio je ulicu jer je krenuo u obližnji „Maksi“. Da ga ne bi udario, vozač „pola“ je naglo prikočio i odmah je izbila svađa – kaže Pressov izvor iz policije, i dodaje:


– Mladići iz automobila počeli su da viču na radnika obezbeđenja: „Stoko! Gde prelaziš?!“ On je uzvratio na povike i psovke i tada su dvojica momaka izašla iz kola u nameri da se obračunaju s njim. Međutim, svađu su videli i drugi radnici obezbeđenja Pinka preko svojih sigurnosnih kamera, pa su izašli da pomognu kolegi. Došlo je do koškanja i manje tuče, u kojoj niko nije ozbiljnije povređen. Mladići su seli u svoj „polo“ i odvezli se, a radnici obezbeđenja se vratili u zgradu.


Očekuje se da na osnovu snimka sa sigurnosnih kamera policija  brzo identifikuje dvojicu mladića. Za sada je utvrđeno da su obojica iz Novih Banovaca. Do zaključenja ovog broja potraga za njima i dalje je trajala.


M. Stojadinović

Tagovi

Povezani tekstovi