Atak i na mrtvog Zorana Đinđića

 Hajkači su još živi i osećaju potrebu da hajku nastave. S vremena na vreme pojavi se napad ogoljene mržnje i prođe kao da se ništa nije desilo – istakao je Velimir Ćurgus Kazimir, na jučerašnjem predstavljanju knjige Hajka, u kojoj su analizirani medijski napadi na Vladu Zorana Đinđića.


Kako je naveo, „Hajka“ je nastavak prethodne analize kada je razvrstano oko 3.500 novinskih članaka o Đinđiću u periodu od januara 2001. do ubistva premijera. On je naglasio da suština te analize nije bila u broju negativnih tekstova o ubijenom premijeru, nego u tome što je „bilo malo pozitivnih“.


Gordana Logar, novinarka Danasa, naglasila je da je hajka bila savršeno organizovana iz jednog centra i da je bila uspešna, jer su zaustavljene reforme. Kako je istakla, ostaje nedoumica da li novinari nisu prepoznali hajku ili su se u nju uključili.


Predsednica NUNS Nadežda Gaće istakla je da postoje mediji koji obmanjuju, kao i da novine poput „Nacionala“, „Identiteta“ više ne postoje, ali da se danas pojavljuju nove koje seju predrasude, imaju izgled tabloida, ali su političke novine.


I.T.

Tagovi

Povezani tekstovi