Sumnjam da je to poruka Miloševićeve tajne policije

Spomen-ploča koja je obeležavala mesto ubistva Slavka Ćuruvije, vlasnika „Dnevnog telegrafa“, bivše vlastodršce je podsećala na njihov zločin, a današnje na neispunjena obećanja, da će naručioci, organizatori i ubice biti adekvatno kažnjeni, kaže za „Blic“ Jovo Ćuruvija, brat ubijenog novinara.


On kaže da sumnja u nagađanja policije da je spomen-ploča skinuta iz „komercijalnih razloga već da su to uradili nekadašnji pripadnici Miloševićeve tajne policije“.
– Ako je to urađeno na 5. oktobar, to ima posebnu simboliku i samo više pojačava moju sumnju da sam u pravu. Tako nešto je logična posledica stanja u društvu i onih koji proizvode haos i koji žele da svi demokratski procesi stanu, jer im tako odgovara, da Srbija ostane izolovana i diskreditovana u Evropi i svetu. Nekadašnji pripadnici Miloševićeve tajne policija tako unose haos u društvo i pokušavaju da se ponovo vrate na vlast i nastave svoje započeto delo. Bojim se da je Mira Marković rezervisala kartu za povratak u Beograd i samo se još ne zna ko će je na aerodromu dočekati sa buketom cveća – kaže Jovo Ćuruvija.
Spomen-ploču postavilo je Nezavisno udruženje novinara Srbije godinu dana posle ubistva vlasnika „Dnevnog telegrafa“. Ćuruviju su ubila dvojica napadača u ulazu njegove zgrade u Svetogorskoj ulici 11. aprila na Uskrs 1999. godine, pucajući mu u leđa i glavu.


V.Z. Cvijić

Tagovi

Povezani tekstovi