Otkud Tijanić s Medvedevim?

Tijanić je, naime, imenovan za člana Organizacionog odbora za svečanu akademiju koja će se održati prilikom posete ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva Srbiji 20. oktobra povodom 65. godina od oslobođenja Beograda.
Kurir je pokušao da direktno od Tijanića sazna kako se njegovo ime našlo među predstavnicima ministarstava odbrane, spoljnih poslova i MUP, ali bez uspeha. Čim je čuo ko ga zove, Tijanić je bez reči zalupio slušalicu.
Lider NS Velimir Ilić smatra da je razlog Tijanićevevom imenovanju njegova poslušnost.
– Tijanić i Boris Tadić sada su najbolji prijatelji. Poznato je da Tijanić voli da druguje s premijerima i predsednicima. Šta ćete, snašao se! – kaže Velja.
Poslanica LDP Vesna Pešić smatra da je Tijanić član tima za doček ruskog predsednika zbog snimanja dolaska i toka te posete. Isto misli i poslanik DSS Zoran Nikolić, koji veruje da je Tijanić angažovan zbog svečanosti koja će biti održana u Sava centru. Ni zamenik predsednika SRS Dragan Todorović ne vidi ništa problematično u tome što je Tijanić član Odbora.
U Vladi Srbije kažu da su se članovi Odbora birali u skladu sa ciljem i programom posete Medvedeva. Međutim, niko nije mogao da nam objasni na čiji je predlog Tijanić imenovan.


J.J.

Tagovi

Povezani tekstovi