Gran pri Momčilu Petroviću

Ovo priznanje Petrović je dobio za reportaže „Kapija Evrope za nevoljnike” i „Jedan prijatelj, dve devojke i bambi”. Nagrada za životno delo dodeljena je Branki Otašević. U kategoriji novinskih, radijskih i TV reportaža ove godine bilo je ukupno 120 reportaža. Obrazlažući odluku da Gran pri ovogodišnjeg „Interfera” dodeli Momčilu Petroviću žiri je naveo da oba reporterska zapisa krase aktuelnost i autorov jezički jasno isklesan stil.
Na ovogodišnjme „Interferu” nagrada za životno delo dodeljena je Branki Otašević. U konkurenciji novinskih reportaža Zlatna povelja „Interfera 2009” dodeljena je Zoranu Šaponjiću za reportažu „Pešterom surovim, Pešterom” koja je objavljena u „Glasu javnosti”, Srebrna povelja dodeljena je Vasku Radusinoviću za reportažu „Dvije kolone” objavljenu u listu „Pobjeda” iz Podgorice, a bronzanua povelja uručena je Filipu Bertašonu i Mariji Janković za reportažu „Nova godina na jugu Srbije – praznični dan i žrtvovanje kod Roma” objavljenu na francuskom jeziku u listu „Le Kurir de Balkan“.
Zlatnu povelju u kategoriji radio reportaže dobila je Milka Domanović, studentkinja fakulteta političkih nauka iz Beograda, srebrenu povelju Momčilo Stojkov iz Radio Zrenjanina, a bronzanu Stojani Radojlović iz Radio Vranja. U konkurenciji TV reportaža nagrađeni su Jovan Marinković za reportažu objavljenu na RTS, Dejan Radulović iz TV „Avale” i Novica Savić sa RTS.
Interfer već 14 godina u Somboru organuzuje TV „Spektar”.


Z. Vasiljević

Tagovi

Povezani tekstovi