Nisu primili jedanaest plata

Dvadeset radnika kažu da neažurnost poslodavca trpe od privatizacije ove lokalne medijske kuće, u maju 2006. godine. Iz sličnih razloga, direktorka ove medijske kuće Vesna Veljović podnela je ostavku.


U najavi štrajka, 10 dana ranije, radnici „Jasenice” zahtevali su od direktorke Vesne Veljović i većinskog vlasnika Milana Staničića da im se zaostale zarade i doprinosi hitno isplate. U saopštenju emitovanom u vestima u 15 sati, zaposleni ističu da više ne veruju obećanjima. Pre nešto manje od mesec dana isplaćene su im zarade za novembar 2008. godine, prosečno oko 19.000 dinara.
– Imali smo kontakte i sa Agencijom za privatizaciju, gde nam je rečeno da je većinski vlasnik dobio rok u kome treba da ispuni obaveze, a da za svoja prava moramo da se izborimo sami – kaže spikerka Radija „Jasenica” Biljana Popović. Ona navodi da radnici nisu hteli da tuže firmu kako je ne bi opteretili blokadom računa i ugrozili njen rad.
Tokom štrajka neće biti informativnog programa i autorskih emisija, već će se na televiziji emitovati filmovi, serije, muzički spotovi i reklame, a na radiju muzika. Ovakav minimum rada potpisala je direktorka Vesna Veljović, koja je podnela ostavku. Ona je objasnila da su njeni razlozi slični štrajkačkim zahtevima, kao i da od najave štrajka nije imala komunikaciju sa vlasnikom. Uzaludni su bili pokušaji da od Staničića dobijemo odgovore o štrajkačkim zahtevima jer se nije javljao na mobilni telefon, niti ga je bilo u palanačkoj opštinskoj upravi, gde je član Opštinskog veća, ni u kancelariji MZ Kusadak, gde je predsednik saveta.


R. Jevtović

Tagovi

Povezani tekstovi