Poslanici o Suši i Bečejiću

Iako se još ne zna koji će od dva predložena kandidata iz redova novinara biti izabran u Savet Radiodifuzne agencije, u skupštini se nezvanično moglo saznati kako će Gordana Suša (NUNS), pored podrške LDP-a dobiti i glasove G17 plus, dok će za Milana Bečejića (UNS) glasati poslanici DS-a i SPS-a.
Radikali su kritikovali oba kandidata za člana RRA i Sušu i Bečejića. Zoran Krasić (SRS) podsetio je na sve „metamorfoze Gordane Suše, koja nije po volji DS-u, pa je zato kao protivkandidata istakao Milana Bečejića iz Šapca, koga RRA godinama upozorava zbog onoga što radi na nekoj šabačkoj TV”.
Krasić je istakao da koji god kandidat bude izabran to će „značiti urušavanje institucije RRA”.
Zoran Ostojić (LDP) obraćajući se poslanicima DS-a rekao je da će LDP glasati za NUNS-ovog kandidata Sušu, a „drugi kandidat je kandidat Ljilje Smajlović i potpredsednika vaše stranke, za koga ćete, verovatno, vi glasati”.
Ostojić i njegov stranački kolega Ivan Andrić govorili su, uglavnom, o radu RTS-a. Andrić je optužio Aleksandra Tijanića da ucenjuje parlament tražeći pola miliona evra za TV prenose sednica, navodeći da RTS treba sednice besplatno da prenosi, jer je država uložila ogroman novac za obnovu RTS-ove tehnike. Ostojić je govorio o finansijskom poslovanju i gubicima RTS-a i optužio vladajuću koaliciju što bira „jednog po jednog člana RRA, u razmacima, pa i dalje opstaje UO RTS-a”. On je takođe rekao da „RRA koji vodi vladika Porfirije, ne bira novi UO RTS-a”.


M.Č.

Tagovi

Povezani tekstovi