Šovinistički ispad direktora HRT-a

Kako prenosi portal Index.hr, Sutlić je pred grupom novinara i urednika – Majom Sever, Lelom Knežević, Sanjom Mikleušević i Robertom Zuberom – grubo uvredio Ivanu Dragičević-Veličković po nacionalnoj osnovi, budući da je udata za osobu srpske nacionalnosti.


Sutlić demantuje uvrede


„Tekst objavljen na internet stranicama Index.hr je notorna laž, očito smišljena radi diskreditacije direktora HRT-a Vanje Sutlića“, odgovorio je portparol HRT-a Janoš Roemer.


Iz dobijenog odgovora vidi se kako Sutlić zapravo ne veruje svojim urednicima i novinarima da je uopšte uvredio na nacionalnoj osnovi svoju novinarku Ivanu Dragičević Veličković, navodi se u saopštenju.


„Da je teza iskonstruisana vidi se, po tome što se iz članka najpre čini da su svi svedoci spornu izjavu čuli u isto vreme, a potom i da su je neki čuli na dan emisije, a neki idući dan“, objašnjava Roemer za Index kojem je četvero novinara i urednika i to Maja Sever, Lela Knežević, Sanja Mikleušević kao i Robert Zuber potvrdilo da se incident dogodio. Štaviše, Sutlić je uveren u teoriju zavjere.


Podsetimo, Sutlić se izvinio gradonačelniku Splita Željku Kerumu, nakon njegovih kontroverznih izjava o Srbima u emisiji “Nedjeljom u dva“, zato što mu je autor emisije Aleksandar Stanković postavio “primitivno pitanje“.

Tagovi

Povezani tekstovi