Glasi i Kurir: Dinkić sprovodi samovolju i teror

Na optužbe „Glasa“ i „Kurira“, Dinkić je ranije odgovorio da je Rodić tražio da mu bude oprošten deo poreza, ali da su poreske vlasi to odbile, zbog čega je pokrenuo kampanju protiv Ministarstva finansija.

Navodeći da se danas navršava sto dana od kada su predstavnici vlasti počeli da proveravaju finansijsko poslovanje „Glasa“, „Kurira“ i svih ostalih firmi u kojima Rodić ima kapital, u saopštenju je ocenjeno i da je to repriza svega što je Rodić trpeo i pre pet godina, u jeku borbe za demokratsku Srbiju.

Prema navodima uredništava Rodićevih medijskih kuća, poreska policija danas je „nasilno ušla u računovodstvo“ njegovih firmi i „oduzela iz arhive bez reversa i potpisa dokumentaciju koju je htela“, isto kako su radili njeni pripadnici i 1999. i 2000. godine.

Urednici i članovi redakcije „Kurira“ jutros su dobili i pozive da se 23. maja pojave u poreskoj upravi 23. maja, jer će u suprotnom biti privedeni, navedeno je u saopštenju.

Rodićeve medijske kuće pozvali su ostale predastavnike vlasti, uključujući premijera Vojislava Koštunicu i predsednika Srbije Borisa Tadića, da „stanu na put samovolji i državnom teroru“ Dinkića.

Tagovi

Povezani tekstovi