Vitezović i Peković kandidati za RRA

Nevladine organizacije trebalo je da utvrde listu od dva kandidata, ali one nisu uspele da se dogovore, pa je u parlament stiglo šest kandidatura. Vesna Marjanović, predsednik odbora, izrazila je žaljenje što NVO nisu uspele da se dogovore o tome i što odbor mora da svede listu na dva kandidata. Članovi odbora glasali su javno, a svako je imao pravo da glasa za dva kandidata. Milovan Vitezović, kandidat Kulturno-prosvetne zajednice Beograda, i Goran Peković, koga je kandidovalo Međunarodno udruženje propagandista, dobili su najviše glasova. Od ostala četiri kandidata dva nisu dobila nijedan glas.
Parlament na sednici koja je u toku treba da izabere jednog od dva kandidata za članove RRA iz redova novinara. Kandidati su Gordana Suša (NUNS) i Milan Bečejić (UNS).
Odbor je juče odlučio i da od poslanika za članove Programskog odbora RTS-a predloži: Dragoljuba Mićunovića (DS), Željka Ivanjija (G17 plus), Branka Ružića (SPS), Ivana Andrića (LDP), Esada Džudževića (PKM), Zorana Šamija (DSS) i Branimira Đokića (SRS).


M.Č.

Tagovi

Povezani tekstovi