Rodić u zatvorskoj bolnici

On je dodao da bi u tom roku Rodić trebalo da bude izveden pred istražnog sudiju koji će ga saslušati povodom sumnji tužilaštva.


Tužilaštvo je podnelo sredinom septembra zahtev sudu za sprovođenje istrage protiv Rodića zbog sumnje da je utajio porez i oštetio državu za više od 203 miliona dinara.


Rodić se tereti za izbegavanje plaćanja poreza na promet u iznosu od 115,3 miliona dinara i poreza na dohodak građana u iznosu od 88 miliona dinara.


Tužilaštvo je zatražilo istragu protiv Rodića na osnovu krivične prijave koju je podnela Poreska policija.


Kačarević priveden na informativni razgovor


Bivši glavnog urednika i direktor dnevnog lista „Glas javnosti“ Slavoljub Kačarević priveden je jutros u policiju na informativni razgovor, saopštila je redakcija „Glasa javnosti“ i „Kurira“.


Kačarević je, kako je saopšteno, priveden jutros oko osam časova ispred ulaza zgradu u kojoj živi u Beogradu.
Kako je navedeno u saopštenju, Kačarević je na razgovor priveden u prostorije SBPOK-a u Palati Srbije.


DSS: Vlast kontroliše skoro sve medije


Funkcioner Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Vuksanović ocenio je danas da vlast u Srbiji kontroliše gotovo sve medije i da je više slobodnih medija bilo u vreme vlasti Slobodana Miloševića.


„Očigledno je da se vlast nečega plaši, jer je vlasniku listova Kurir i Glas javnosti Radisavu Rodiću mogla da naplati kaznu ukoliko je utvrdila neke nepravilnosti u njegovom knjigovodstvu, ali njima je potrebna predstava i hapšenje kojom misle da ućutkaju svaku slobodno izgovorenu reč“, naveo je Vuksanović.


„Takvi brutalni obračuni već su viđani u Srbiji i da je svima ishod poznat: ova vlast će pasti kao zrela kruška kada to najmanje budu očekivali“, naveo je Vuksanović u saopštenju DSS-a.


UNS traži da MUP saopšti zašto je priveden Kačarević


Udruženje novinara Srbije zatražilo je da MUP hitno saopšti u kom svojstvu je jutros priveden urednik onlajn „Balkan magazina“ Slavoljub Kačarević, nekadašnji glavni i odgovorni urednik „Glasa javnosti“.


UNS je saopštio da još nije dobio informaciju od portparola MUP-a i načelnika SBPOK-a zašto je kolega Kačarević i dalje u policiji.


Iz tog udruženja navode da je Kačarević član Izvršnog odbora UNS-a, a da je glavni i odgovorni urednik „Glasa javnosti“ bio od 1999. do 2004. godine.


„Nedostatak brze informacije u ovakvim slučajevima otvara sumnju da je u pitanju politički pritisak na urednike i novinare, koji ne donose odluke o finansijskom poslovanju medijskih kompanija“, kaže se u saopštenju.

Tagovi

Povezani tekstovi