Priveden Radisav Rodić

Rodić je, prema saznanjima lista Danas, priveden zato što se nije pojavio pred organima redu u postupku koji je protiv njega pokrenulo Okružno javno tužilaštvo, pravdajući se medicinskim uverenjem da se leči na Kardiovaskularnoj klinici na Dedinju. Međutim, Rodić nije bio na lečenju već je uhapšen oko 19 časova ispred restorana Sport na Autokomandi. Takođe, prema nezvaničnim saznanjima vlasnik listova Kurir i Glas javnosti, simulirao je nakon privođenja da mu je pozlilo, ali je nakon lekarskog pregleda ustanovljeno da njegovo zdravstveno stanje nije pogoršano.


Rodićev advokar Svetozar Vujačić međutim kaže da je Rodić prebačen u zatvorsku bolnicu gde se i sada nalazi. Dodao je da je Rodićevo zdravstveno stanje loše i da ne može da daje izjave ni policiji niti istražnom sudiji.


Pretpostavlja se da je Rodić uhapšen zbog sumnje da je izvršio zloupotrebu službenog položaja, kada je lažnom dokumentacijom podignut kredit od Komercijalne banke u iznosu od oko 22,866 miliona dinara, koji kasnije nije vraćen banci, piše Danas i podseća da je protiv Rodića 18. septembra ove godine i Prvo opštinsko javno tužilaštvo u Beogradu podnelo zahtev za sprovođenje istrage i to zbog sumnje da je utajio porez i tako oštetio državu za više od 203 miliona dinara.


Podsećaju i da je Okružno javno tužilaštvo u Beogradu 25. septembra ove godine, podnelo Okružnom sudu u Beogradu zahtev za sprovođenje istrage protiv Rodića, gde je imenovan kao direktor firme Ronako doo, ali i protiv Vekomira Joksimovića, direktora i ovlašćenog lica za zastupanje firme Veko inženjering, i Snežane Jerinić, pomoćnika direktora Komercijalne banke AD Beograd, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja, odnosno da su iskoristili svoje položaje kako bi pribavili imovinsku korist za preduzeće Ronaco doo.


Rodićev advokat izjavio je nakon hapšenja da ne zna zašto je njegov klijent priveden. „Ja u ovom trenutku ne znam u kom svojstvu je priveden. Mogli su to da urade samo u dva svojstva-radi prikupljanja potrebnih informacija ili u svojstvu osumnjičenog“.


Oglasili su se i listovi koje je pokrenuo Rodić saopštenjem u kojem se kaže: “Privođenje pokretača najtiražnijih novina u Srbiji nastavak je obračuna jednog ministra i jedne stranke s nezavisnim novinama, a tiranija kojoj su već mesecima izloženi novinari i urednici Kurira nastavljena je najdrastičnijim merama. Privođenje Rodića još jedan je dokaz da u obračunu s neposlušnim medijima ova vlast ne preza ni od čega”.
 

Tagovi

Povezani tekstovi