CINS – poziv na drugi osnovni trening za novinare/ke na temu izveštavanja o javnim nabavkama u Srbiji

Foto: CINS
Foto: CINS

CINS vas poziva na osnovni trening za novinare/ke na temu izveštavanja o javnim nabavkama u Srbiji, koji realizuje sa Transparentnošću Srbija u okviru USAID-ovog Projekta za unapređenje javnih nabavki.



Trening je dvodnevni i održaće se 03. i 04. oktobra u Beogradu, u hotelu Zepter. Smeštaj će biti obezbeđen i troškovi puta* refundirani svima koji ne žive u Beogradu.


*Refundacija putnih troškova se vrši u visini procenjene cene povratne autobuske karte, bez obzira kojim prevoznim sredstvom učesnik dolazi (ukoliko ne dolazi autobusom, nije potrebno pravdati trošak prevoza).



Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete na treningu, molim vas da popunite kratku prijavu:
https://forms.gle/njH3f96p74G4MVum9



Budite slobodni da poziv na trening i prijavni upitnik podelite sa kolegama/inicama. Rok za prijave je 18. septembar u podne.



U okviru treninga polaznici će steći osnovna znanja i veštine izveštavanja o javnim nabavkama i to u oblasti: napredne pretrage informacija dostupnih na internetu, slanja zahteva za pristup informacijama od javnog značaja, različitih načina prezentovanja priča o zloupotrebama u javnim nabavkama (kako da suvoparne činjenice i brojke učinite zanimljivim čitaocima), pretrage portala Agencije za privredne registre, detaljne pretrage Portala javnih nabavki i analize konkursne dokumentacije.



Napredni trening, koji će biti realizovan krajem oktobra i početkom novembra, obuhvata detaljniji rad na nalaženju i korišćenju informacija nadležnih državnih institucija i detaljniju analizu dokumentacije.



Odabrani učesnici prvog osnovnog treninga biće obavešteni da su primljeni do 20. septembra, a agendu treninga i detaljne logističke informacije će dobiti uoči treninga.


Ovo je drugi osnovni trening koji CINS i Transparentnost Srbija organizuju u okviru USAID-ovog Projekta za unapređenje javnih nabavki.


Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, budite slobodni da pišete. Radujemo se zajedničkom radu i druženju.

Tagovi

Povezani tekstovi