Novinari traže oslobađanje

Među potpisima novinara i urednika nalaze se i imena direktora RTV B92 Verana Matića, zamenika glavnog urednika Politike Vladimira Radomirovića, kao i komentatora tog lista Boška Jakšića, a peticiju su potpisali i glavni i odgovorni urednik nedeljnika Standard Željko Cvijanović, glavni urednici Presa Đoko Kesić i Dragan J. Vučićević, urednik lista Alo Ivan Čorbić, glavni urednik Kurira Rade Jerinić i Glasa javnosti Igor Ćuzović i mnogo drugi…
Generalni sekretar UNS Nino Brajović kaže da je zadovoljan odzivom novinara da potpišu peticiju.
– Zadovoljan sam time što je ova peticija imala velikog odziva u javnosti. Ovaj dokument na našem sajtu potpisali su mnogi novinari, ali i glavni urednici pojedinih medija, što samo po sebi dovoljno govori da je naš kolega Slavoljub Kačarević vrlo cenjen među našom strukom. Očekujem da će se potpisivanje i dalje nastaviti, što ćemo pratiti narednih dana – ističe Brajović. Upitan šta Udruženje planira s peticijom, naš sagovornik odgovara:
– I dalje ćemo pratiti potpise i obaveštavati sudske organe. Ovaj dokument će se vrlo brzo naći na stolu nadležnih za ovaj slučaj, i to predsednika Okružnog tužilaštva koji je za ovaj slučaj nadležan, ali i na stolu istražnog sudije u ovom predmetu – naglašava Brajović.


E. K.


 

Tagovi

Povezani tekstovi