Poruka ostacima Miloševićevog režima

Nadežda Gaće, predsednica NUNS-a, ponovila je da je krađa ploče pokušaj ponovnog ubistva Ćuruvije, ali i „bacanje prljavštine u oči građana“.


– Oni koji su ukrali ploču baš 5. oktobra hteli su da nam pošalju poruku da nije moguće ono što 5. oktobar predstavlja. NUNS, ali i svi ljudi koji znaju šta su moral, čestitost i ljudskost, bili su zgroženi tim činom. Sada mi njima šaljemo poruku da su oni ostaci monstruoznog režima Slobodana Miloševića i da njihovi bolesni umovi ne mogu da nas pobede, a ako ploču opet skinu mi ćemo je postaviti ponovo – istakla je Gaće.


Vuk Drašković, lider SPO, naglasio je da jedan dan sećanja na smrt Slavka Ćuruvije, Ivana Stambolića, Milana Pantića i Ibarsku magistralu neće uraditi ništa ako se o tome ne govori stalno, kao što bi bilo urađeno da su se takvi zločini dogodili u nekoj zemlji Zapada. Prema njegovim rečima, nakon jednog dana žalosti nastaje muk, „svi se vraćamo našim jadnim životima, gledajući kako monstrum Slobodana Miloševića prolazi nekažnjeno, kako njegovo veličanje ponovo oživljava, čak i po državnim institucijama“.

Tagovi

Povezani tekstovi