Kusturica izbacio ekipu HRT- a

Ekipa emisije „Nedeljom u 2” kaže da su Kusturicu iznervirala pitanja o njegovom odnosu sa Slobodanom Miloševićem sa kojim je, kako navode, „pio viski za vreme blokade Sarajeva”.
Do kulminacije je došlo kada je Aleksandar Stanković pitao Emira da li se seća „kako je svojevremeno izjavio da je bilo dirljivo gledati kako Slobodan u haškoj sudnici šalje poljupce supruzi Miri i upitao ga hoće li i u Izraelu, u kojem snima idući film, Izraelcima reći da je bila dirljiva pažnja kojom je Hitler obasipao Evu Braun u Vučjoj jami”.
Reditelj je voditelju postavio kontrapitanje: „A zašto mi ne pričamo malo o hrvatskim legionarima koji su ubijali Srbe po Hrvatskoj!?”
Prema rečima ekipe HRT-a, voditelj je uzvratio da je Emir u jednoj svojoj pesmi opevao Antu Gotovinu, optuženog za ratne zločine, i naveo stihove: „Tko ne voli Gotovinu, uvalim mu osovinu!” Tada je, prema rečima ekipe HRT-a, Kusturica uz psovke ustao i završio razgovor.
– To je klasično razbojništvo i čisti lopovluk – rekao je Stanković i dodao kako će HTV od njega tražiti povraćaj kasete.
Emir Kusturica o ovom događaju kaže:
– Aleksandar Stanković je primljen u našu kuću i tretiran je baš kako kaže Dušanov zakonik da se prema gostu treba ponašati – sa svim počastima! Kada sam ga noć uoči intervjua pitao koje jelo želi da mu poslužimo za ručak, on je, u širokoj paleti srpskih nacionalnih jela, izabrao pasulj i kobasice, što mi je odmah bilo sumnjivo. Tu se videlo da mu namere nisu najbolje. A kada je sledećeg dana u moju kuću ušao u izuzetno blatnjavim cipelama, bio je to drugi znak, kao u dobrom filmu, da stvari neće ići dobro. Počeo je razgovor u kome se on ponašao kao oni što vas primaju na posao, a kako mi on ne daje posao, shvatio sam da pravi taj intervju sa zlom namerom i prekinuo sam razgovor. On je poskakivao i rekao: „I šta sad? Treba samo još da me bijete!” Panično je napustio moj dom, zaboravivši kasete sa do tada snimljenim materijalom koje ću mu poslati prvom prilikom – ispričao je Kusturica, a na pitanje da li je bio nasilan prema Stankoviću, odgovorio je:
– Naravno da nikada nisam tukao novinare.


S. Milojković

Tagovi

Povezani tekstovi