Konferencijom „Mediji u Srbiji – kontrolori i poslušnici“ obeleženo 15 godina rada TV Forum

Izvor:NUNS
Izvor:NUNS

U vremenu kada se slobodni i nezavisni mediji u Srbiji nalaze u veoma teškom položaju, 15 godina postojanja TV Forum je veliki uspeh. Pre 15 godina, građani i građanke Prijepolja odgledali su prve “Vesti”, prve lokalne TV stanice u Prijepolju koja se sve ove godine zalaže za objektivno, pravovremeno i istinito novinarstvo. Ovaj značajan datum obeležavamo konferencijom “Mediji u Srbiji – kontrolori i poslušnici” koja će se održati u subotu 21. oktobra na Zlataru.

 

TV Forum je od svog osnivanja prva u mnogo čemu – Prva televizija sa informativnim programom u Prijepolju, prva TV stanica civilnog sektora na Balkanu koju su pokrenule žene, prvi lokalni medij na Zapadnom Balkanu koji je pokrenuo i uspešno realizovao donatorsku kampanju. Za sve ove godine izrasli smo u medij sa deset zaposlenih koji svakodnevno rade na kvalitetnom, pravovremenom i objektivnom informisanju građana i građanki Prijepolja i regiona.

 

U okviru konferencije “Mediji u Srbiji – kontrolori i poslušnici” kojom obeležavamo 15 godina rada, održaće se tri panela. Prvi panel posvećen je Medijskim slobodama kao uslovu poštovanja ljudskih prava i demokratizacije društva o čemu će govoriti generalna sekretarka NUNS-a Tamara Filipović Stevanović, potpredsednik UNS-a Slobodan Ćirić, predsednica UO Lokal press-a Marija Obrenović, urednik sajta “Cenzolovka” Slavko Ćuruvija Fondacije Perica Gunjić.

 

U drugom panelu pod nazivom “Žene i mediji – rodno osetljiv jezik u medijima između zakonske obaveze i “branitelja” jezika” učestvuju prof.dr ALFA BK Univerziteta Svetlana Tomić, filološkinja i novinarka lista “Danas” Marjana Stevanović i novinarka portala RES Publica Bojana Vlajović Savić. Tema trećeg panela su mediji civilnog sektora. Zašto su medijima važni građani i građanke i zašto su građanima važni mediji govore osnivačica portala Storyteller iz Maglića, Vladimira Dorčova Valtnerova, urednik informativnog programaTV Forum Vladimir Malešić i osnivačica portala Free media iz Novog Pazara Amela Bajrović.

Tagovi

Povezani tekstovi