NUNS i UNS zahtevaju rešenje za Radio Pančevo

 Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenili su da se veliki deo zaposlenih godinama bori da ova medijska kuća dobije menadžment koji će moći da povrati ugled i slušanost kakve je Radio Pančevo nekada imao, a koji su urušeni lošim rukovođenjem poslednjih godina. „Podsećamo da lokalna vlast, koja je osnivač Radio Pančeva, izbegava da uvaži nezadovoljstvo zaposlenih i građana, nastojeći da sopstvenu odgovornost prebaci na organe upravljanja koje je postavila i koji su i sami deo problema ove kuće”, navedeno je u zajedničkom saopštenju dva udruženja.
Predstavnici UNS-a, NUNS-a i OEBS-a, koji su više puta razgovarali sa zaposlenim i upravom, „uverili su se u nespremnost uprave da se suoči sa posledicama neprofesionalnog vođenja ove medijske kuće”.
Dva novinarska udruženja zatražila su od predsednika Skupštine grada Pančeva, kao osnivača radija, da što pre zakaže sednicu Skupštine grada, na kojoj će potražiti „rešenje za agoniju u kojoj se već duže nalazi nekad uspešni Radio Pančevo”.


Beta


 

Tagovi

Povezani tekstovi