Sprečite najgore!

Beograd – Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić kaže da je slutnja da bi Radisavu Rodiću, pokretaču Kurira i Glasa javnosti, zbog ozbiljno narušenog zdravlja u pritvoru, moglo da se dogodi najgore – dovoljan razlog da se on što pre pusti da se brani sa slobode.
Nikolić, koji je, pored brojnih javnih ličnosti i političara, takođe podržao akciju koju su pokrenule naše novine, smatra da je određivanje pritvora Radisavu Rodići neprihvatljivo iz tri osnova.
– Delo je, pre svega, staro osam godina, dok se pritvor određuje da bi se izbeglo da onaj za koga postoji osnovana sumnja ne bi razgovarao sa svedocima i eliminisao tragove svog dela?! Ako je gospodin Rodić počinio neko krivično delo, do 2009. godine je mogao da uradi šta god hoće – ističe Nikolić i nastavlja:
– Druga stvar je njegovo teško zdravstveno stanje i kritična slutnja da bi moglo da mu se dogodi nešto najgore u pritvoru, gde nema uslova za lečenje koje je njemu potrebno. Po tom drugom osnovu bi morao da bude pušten što pre na slobodu, jer ukoliko to ne učine, plašim se najgoreg. Treće, vrlo bitno i nimalo zanemarljivo, jeste činjenica da je čitava klima i halabuka oko Zakona o javnom informisanju pravljena isključivo da bi Radisav Rodić bio uhapšen, i to ne smemo da zaboravimo – naglašava lider naprednjaka.
Nikolić ističe da su režimski mediji danima negativno brujali o tekstovima koje je plasirao naš list.
– Govorilo se o tome kako Kurir izvrgava ruglu svakog funkcionera, ministra, a jedan ministar je apostrofiran – uz ogromnu ličnu hrabrost gospodina Rodića – kao najveći kriminalac u Srbiji, što po mom mišljenju i jeste. Zato je usledila mlaka osuda pritvaranja vlasnika medijske kuće. Da su u pitanju vlasnici neke druge medijske kuće i da se, recimo, promeni vlast, i da vlasnici tih drugih kuća budu uhapšeni, mislim da bi sadašnja vlast, a tadašnja opozicija podigla glas do neba! To je najveća tragedija ovog društva – što oni koji su na vlasti i njihove sluge imaju pravo na svoje mišljenje, a onima koji su protiv vlasti i ne žele da služe drugome ne samo da se ne dozvoljava da imaju svoje mišljenje, već se, uprkos svim presudama Međunarodnog suda pravde, progone – kazao je Nikolić i zaključio da je vlast u obračunu sa medijima spremna da ide do kraja:
– Po mom mišljenju, a neka me slobodno osude za sve što kažem – do gašenja lista ili smrti Radisava Rodića. Bojim se da bi kompletna priča mogla tako da se završi.


I.Š.

Tagovi

Povezani tekstovi