IPI-jev Svetski kongres i festival medijskih inovacija 2024. u Sarajevu

ipi

Kongres i festival će se održati od 22. do 24. maja 2024. – Registracija je otvorena

 

IPI-jev Svetski kongres i festival medijskih inovacija 2024. okupiće vodeće novinare, urednike i izdavače iz celog sveta u Sarajevu od 22. do 24. maja 2024. godine. Pod temom „Navigacija kroz krize: novinarstvo na prekretnici“, ovaj događaj će omogućiti vitalni prostor za medijske profesionalce, vođe misli i inovatore da istraže nova rešenja, neguju razumevanje i kritički ispitaju ulogu medija u suočavanju sa krizama našeg vremena.

 

Od svog osnivanja u trenutku globalnog preokreta, IPI globalna mreža je nastojala da zaštiti slobodu štampe i odbrani nezavisno novinarstvo kao ključ za rešavanje zajedničkih izazova. Više od 70 godina kasnije, IPI-jev svetski kongres nastavlja da otelotvoruje isti duh razumevanja i saradnje.

 

Danas se naš svet bori sa zamršenom mrežom kriza i postoji osećaj da smo na prekretnici. Klimatske promene, ekonomska nejednakost, rat i geopolitički sukobi, humanitarni sukobi, širenje dezinformacija i intenzivna polarizacija prete globalnom prosperitetu. U međuvremenu, demokratija i vladavina prava su na začelju dok autoritarni talas jača. U tom kontekstu, IPI-jev Svetski kongres će obezbediti forum za učesnike da se uključe u dijalog o ulozi medija u rešavanju ovih kriza i obeleže put napred.

 

U međuvremenu, IPI-jev festival medijskih inovacija okupiće medijske inovatore, lokalne novinske kuće i medijske startapove iz celog sveta da ispričaju svoje priče, umreže se, dele i uče jedni od drugih i njihovih uspeka, kao i pogrešnih koraka. Pozabavićemo se važnošću inovacija i zašto su lokalne vesti neophodne u vremenima krize, izbegavanju vesti, revoluciji u poslovnim modelima i još mnogo toga.

 

Znamo da postoje veliki izazovi – ali takođe znamo da nam slobodna, kritička i inovativna štampa može pomoći da se snađemo u njima.

 

Registracija za IPI Svetski kongres i festival medijskih inovacija 2024. je sada otvorena ovde.

Tagovi

Povezani tekstovi