Sukob zbog piratskog programa

Vlasnik privatnog elektronskog medija u dopisu upućenom republičkom parlamentu podseća da RTV Preševo od Republičke radiodifuzne agencije nije dobila frekvenciju i dozvolu za rad. Zbog toga je Republička agencija za telekomunikacije donela rešenje o zabrani rada RTV Preševo, i to bez odlaganja.
RRA svojevremeno je pokrenula postupak prinudnog izvršenja zabrane rada RTV Preševo. Međutim, predstavnici RATEL-a posle nekoliko pokušaja nisu uspeli da sprovedu odluku o zabrani rada. RTV Preševo i dalje emituje piratski program, jer pripadnici Policijske stanice radnicima RATEL-a nisu asistirali da se isključi program piratskog lokalnog medija. Policija nije ispoštovala zahtev RATEL-a da pruži pomoć u sprovođenju postupka prinudnog izvršenja zabrane emitovanja programa. Policija čak ni u sedam navrata nije postupala po zahtevu agencije, navodi u pismu Isuf Memeti.
U RTV “Aldi” ističu i to da se na ovaj način ne poštuju odluke državnih organa, jer RTV Preševo ometa rad privatne informativne kuće, a programe emituje preko njenog kanala. RTV “Aldi” dobila je frekvenciju i dozvolu da emituje program od 2008. go 2016. godine.

Tagovi

Povezani tekstovi