Brankica Stanković novinar godine po izboru kolega

 U kategoriji „bruka profesije“ na drugom mestu je glavni urednik Pressa Dragan J. Vučićević, a na trećem Lea Kiš sa RTV Pink.
Na drugom mestu među najboljima po izboru kolega je prošlogodišnja pobednica Danica Vučenić sa B92, a trećeplasirani je glavni i odgovorni urednik dnevnika Danas i kolumnista Statusa Zoran Panović.
Brankica Stanković je posle samo jedne prikazane epizode novog serijala o navijačima izazvala veliku buru u javnosti, ali i uzburkala niske i bolesne strasti pomahnitalih kvazinavijača, navedeno je u saopštenju.
Uz primedbu da je „prvi novinar koji je ušao u navijačku pesmicu“, zapisano je i „štagod taj polusvet, taj talog i potomstvo junaka devedesetih, mislio – boljeg komplimenta nema. Ni hrabrosti kao prvoj
novinarskoj vrlini, ni onome čemu mediji služe: da utiču na javno mnenje“.
U obrazloženjima za kritiku Olivere Jovićević navedeno je, između ostalog, da je „radikalska aktivistkinja, „vrlo često imam utisak da je član organizacije OBRAZ“, „nije u stanju da se odmakne od svog političkog ubeđenja, izborom sagovornika diktira poruku emisije, a gostima manipuliše bez ustezanja“.
Vučićević je ocenjen kao „navalentni prostak malih mogućnosti“, a sramota za profesiju je i „zbog svog poganog jezika, nevaspitanja (onog kućnog) i mržnje koju širi“. „Mada, nije on meni kolega. Ni po čemu. Nije on novinar. Nismo nas dvoje u istoj profesiji“, navedeno je u jedno obrazloženju.
Prema oceni anketiranih Lea Kiš je „vlasnica izuzetno iritantnog glasa o „atak na čulo sluha“.
Najbolji dnevni list je ponovo Blic, a slede ga Poltika i Danas, dok je najbolji periodični Vreme, ispred Statusa i Nina.
Najgori dnveni list prema izboru novinara je Kurir, a slede Pravda i Press, dok je među periodičnim izdanjima najgori Skandal, drugi je Pečat a Svet je na trećem mestu.
Najbolja televizja je B92 (slede Studio B i RTS). B92 je pobedio i u radijskoj konkurenciji (ispred Studija B i Radija Beograd 1), a po oceni novinara ima i najbolji medijski sajt (drugi je Blic, a treći
RTS).
Najbolja tv emisija je Utisak nedelje ispred Insajdera, dok treće mesto dele Kvadratura kruga (RTS) i Intervju sa Jugoslavom Ćosićem (B92).
Medijsko lice godine je Olja Bećković (B92), ispred Ivon Jafali (Studio B), a na trećem mestu su Jovan Memedović (RTS) i Goran Dimitrijević (B92).

Tagovi

Povezani tekstovi