UNESCO otvara poziv za podnošenje predloga projekata IPDC 2024

UNESCO

U nastojanju da podstakne razvoj medija širom sveta, UNESCO-ov Međunarodni program za razvoj komunikacija (IPDC) objavio je poziv za dostavljanje predloga projekata za 2024. godinu. Rok za podnošenje je 12. februar 2024, nudeći organizacijama priliku da obezbede podršku za njihove inicijative.

 

Šta treba da znate?

 

Obrasci za prijavu: Poziv uključuje dva osnovna obrasca za prijavu – jedan za organizacije kandidate i drugi za predloge projekata. Obavezno pregledajte i popunite oba obrasca dostupna na engleskom i francuskom jeziku.

 

Propratni dokumenti: Uz poziv su priložena eksel datoteka šablona budžeta i lista sa čestim pitanjima, koja pruža sveobuhvatne smernice za uspešnu aplikaciju.

 

Obuka: Da bi pomogao potencijalnim kandidatima, UNESCO će održati obuku u januaru, nudeći uvid u proces prijave i rešavajući sva pitanja. Okvirni datumi za obuku su 23. i 24. januar 2024.

 

Ključna razmatranja: Podnosioci predloga projekata se podstiču da iskoriste resurse UNESCO-a, posebno priručnike za novinarsko obrazovanje. Veoma se ohrabruje rešavanje rodnih izazova i uključivanje inovativnih pristupa.

 

Raspon budžeta: Projekti bi trebalo da budu u rasponu budžeta od 10.000 USD do 35.000 USD.

 

 

Važne smernice:

 

Svaka zemlja je pozvana da podnese jedan nacionalni projekat, sa izuzetkom za najmanje razvijene zemlje, male ostrvske države u razvoju i zemlje u konfliktnim situacijama.

 

Regionalni projekti su ograničeni na najviše dva po klaster kancelariji i četiri po regionalnoj kancelariji (Nairobi i Montevideo).

 

Kancelarije UNESCO-a na terenu će izabrati i Sekretarijatu IPDC-a dostaviti samo predloge koji najviše obećavaju.

 

Snažno podstičemo podnosioce predloga projekata da razmotre prilagođavanje/korišćenje resursa UNESCO-a, kao što su UNESCO-ovi priručnici za obrazovanje novinara.

 

Snažno se preporučuju rodno transformativni projekti koji imaju za cilj borbu protiv nejednakosti, a svi predlozi moraju biti barem rodno osetljivi.

 

 

Tehnička pitanja

 

Kako učestvovati:

 

Zainteresovane strane se pozivaju da se registruju za onlajn treninge, zakazane za 23. i 24. januar 2024. 

 

Kako poslati:

 

Mole se zainteresovani kandidati da dostave svu dokumentaciju na [email protected] cc: [email protected]

 

Rok za predaju 12. februar 2024. godine.

 

Izvor: UNESCO

Tagovi

Povezani tekstovi