„Jug Grizelj“ Brankici Stanković

Odluku da Brankici Stanković drugi put dodeli nagradu doneo je većinom glasova žiri u kojem su Živorad Kovačević, Velimir Ćurgus Kazimir (predsednik žirija), Antonela Riha, Filip Švarm i Elena Krstanović, navodi se u saopštenju.


„Nagradu ‘Jug Grizelj’ od 1991. godine dodeljuju Grizeljevi prijatelji, kolege i porodica, ‘za najviša dostignuća u istraživačkom novinarstvu, u službi razvijanja prijateljstva među ljudima i uklanjanja granica među narodima’, sa željom da čuvaju uspomenu na Juga Grizelja i da podstiču istraživačko novinarstvo“, navodi se u saopštenju.


Dosadašnji dobitnici nagrade „Jug Grizelj“ bili su Lila Radonjić, Željko Vuković, Predrag Koraksić Koraks, Gordana Logar i redakcija „Naše borbe“, Bojana Lekić i Svetlana Lukić, Stojan Cerović, agencija Beta, Radio Bajina Bašta, Radio Pančevo i požarevački Bum 93.


Nagrađeni su i Teofil Pančić, Omer Karabeg, Nenad Stefanović, Ivan Torov, Antonela Riha, Miloš Vasić, Brankica Stanković, Filip Švarm, Vukašin Obradović i Dimitrije Boarov.


Nagrada „Jug Grizelj“ za 2009. godinu biće uručena Brankici Stanković u četvrtak, 28. januara, u 13 sati u Medija centru.

Tagovi

Povezani tekstovi