Borska TV ne emituje informativne programe

Prestanak proizvodnje i emitovanja informativnog programa u ovoj medijskog kući posledica je nagomilanih problema i spontane obustave rada povodom koje su se saopštenjem oglasili zaposleni RTV Bor.
Oni u saopštenju podsećaju da je prema odgovarajućoj odluci Skupštine opštine Bor, 22. septembra 2009. godine, započeo proces likvidacije JP ŠRIF, čiji je deo i RTV Bor, kao i da je odlukom Skupštine o osnivanju JP „Radio-televizija Bor“ za v.d. direktora imenovan Milutin Antić. Od tog dana, navodi se u saopštenju, 30 zaposlenih dobilo je rešenje na određeno vreme do završetka procesa likvidacije, dok je sa ostalima raskinut radni odnos. U međuvremenu, v. d. direktora je zbog nemogućnosti realizacije minimuma informativnog programa pozvao određene bivše zaposlene da volontiraju što je desetak i prihvatilo.
Četiri meseca kasnije, trideset radnika u JP ŠRIF u likvidaciji, potpuno je u istoj poziciji, bez isplaćenih zarada od 22. septembra, a svi zaposleni nisu primili ni avgustovsku platu. S obzirom da, kako navode u saopštenju, rade u izuzetno lošim tehničkim uslovima, bez opreme i osnovnih sredstava za rad, sa samo jednim vozilom, zaposleni i volonteri su zbog svega ovog zauzeli zajednički stav da više ne proizvode i emituju informativni program. Odluka da se ne emituju informativni programi važiće do potpisivanja odgovarajućih ugovora o radu, isplate zaostale zarade i prenosa imovine sa JP ŠRIF u likvidaciji na novoosnovano Javno preduzeće „Radio-televizija Bor“ koje je registrovano u Agenciji za privredne registre još 25. novembra 2009. godine.
Prema poslednjim informacijama, o nastavku rada borske televizije i rešavanju problema razgovaraće se ovih dana na sastancima sa predstavnicima lokalne samouprave koja je osnivač novog javnog preduzeća RTV Bor.


J.B.Krečković

Tagovi

Povezani tekstovi