Sveštenik pretio novinarki zbog pisanja

Šabac – Šabačka novinarka Aleksandra Delić, dopisnica „Večernjih novosti“ iz ovog grada, podnela je prijavu policiji protiv Bogdana Simanića, suvlasnika nedeljnika „Glas Podrinja“ i sveštenik Srpske pravoslavne crkve, zbog toga što joj je pretio fizičkim napadom. Aleksandra Delić će se već danas obratiti Višem javnom tužilaštvu u Šapcu i zatražiti zaštitu svih novinarskih udruženja i javnosti.
Simanić je u subotu je po objavljivanju teksta u „Večernjim novostima“ o tome da je u saradnji sa drugim vlasnikom Slobodana Tedorović oštetio „Glas Podrinja“ za 4,6 miliona dinara, poručio Aleksandri Delić da će joj prvom prilikom kada je sretne polomiti sve kosti i obrisati asfalt s njom.
– Smatram da je skandalozno da ovakve pretnje upućuju sveštena lica i da se ovo odnosi i na ostale kolege u Šapcu da povedu računa kako će i o kome pisati – rekla je novinarka Delić.
Inače, Simanić dospeo je u žižu javnosti krajem 2005. kada su ljudi iz njegove parohije predali peticiju Vladici šabačkom Lavrentiju za njegovu smenu. Tada je popu Bogdanu prebačeno da ne dolazi da sveti vodicu i da zaboravlja sahrane. Zbog privatnog biznisa u građevni, vladika Lavrentije mu je oduzeo i parohiju, a nedugo zatim u medijima je osvanula informacija da je Simanić pretukao svoju suprugu zbog čega je ona boravila u Sigurnoj kući, a o čemu je „Blic“ u više navrata pisao. Iste godine sveštenik je postao suvlasnik šabačkog nedeljnika „Glas Podrinja“ koji je zbog nove uređivačke koncepcije napustilo dve trećine zaposlenih.


T.C.

Tagovi

Povezani tekstovi