UNS i NUNS: Zaštititi novinarku

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije osudilo pretnje koje je suvlasnik lista Glas podrinja, sveštenik Bogdan Simanić, uputio novinarki Večernjih novosti Aleksandri Delić.


Simanić je, kako se navodi u saopštenju, pretnje novinarki Aleksandri Delić uputio u telefonskom razgovoru sa novinarkom Blica Tatjanom Cvejić: „Slobodno joj poruči čim je budem sreo na ulici polomiću je… Zapamtiće ona popa Bogdana…“.


U saopštenju NUNS se od policije i tužilaštva zahteva da ove pretnje najozbiljnije shvate i zaštite Aleksandru Delić, „jer je Bogdan Simanić široj javnosti poznat od 2007. godine kada ga je zbog batinjanja prijavila njegova supruga“.


„Dve godine ranije, na zahtev njegovih parohijana vladika Lavrentije mu je oduzeo parohiju, ali ne i mantiju, koja Simaniću očigledno ne smeta da svoja uverenja propoveda kao najobičniji kabadahija“, stoji u saopštenju.


I Udruženje novinara Srbije (UNS) od šabačke policije očekuje da zaštiti Aleksandru Delić.


Od policije UNS očekuje brzu istragu i zaštitu Aleksandre Delić, a od Crkvenog suda Eparhije šabačke da preduzme mere u skladu sa kanonima i propisima Srpske pravoslavne crkve.


 

Tagovi

Povezani tekstovi