Mrkonjić: Blago sam ga pomilovao

Beograd – Redakcija dnevnika Kurir saopštila je juče da je Milutin Mrkonjić, ministar za infrastrukturu ošamario novinara tog lista Milana Lađevića i najavila „odgovarajuće korake“ pred pravosudnim organima. Mrkonjić je izjavio da nije bilo šamara, već blagog milovanja po glavi.
Incident se, kako se navodi u saopštenju Kurira, dogodio posle jučerašnje sednice Odbora za saobraćaj i veze u Skupštini Srbije na očigled poslanika i novinara. Izveštači iz Skupštine videli su ministra i Lađevića u skupštinskom holu u društvu Igora Bečića i Jadranke Tabaković iz SNS, ali ne i sam incident.
Igor Bečić, poslanik SNS, kaže za Danas da je međusobnom psovanju ministra Mrkonjića i novinara Kurira Lađevića predhodio njihov sukob u skupštinskom Plavom salonu.
„Stajao sam sa novinarom Kurira kada je naišao ministar Mrkonjić. Novinar je upitao ministra zašto je bio toliko tih na sednici Odbora za saobraćaj i veze i da li će dati opširniju izjavu novinarima povodom stanja u kome se most Gazela nalazi. Mrkonjić ga je „ šljepnuo „ po obrazu. Pomislio sam da je to prijateljska komunikacija dvoje poznanika, a ne šamar. Novinar je bio zatečen, ali je negodovao zbog šamara, tako da sam shvatio da tu zapravo nema reči o prijateljskoj komunikaciji. To mi je potvrdila i Mrkonjićeva psovka koja je usledila na račun novinara Kurira“, kaže Bečić.
„Kolega Lađević nije dao bilo kakav povod ministru za ovakav brutalan gest, već je samo pokušao da od njega dobije izjavu. Kada ga je, posle šamaranja, upitao zbog čega je to uradio, Mrkonjić ga je opsovao i odgovorio mu da je to zbog toga što naš kolega, navodno, spletkari protiv njega“, navodi se u saopštenju Kurira.
Milutin Mrkonjić je, u pisanoj izjavi, objasnio da se dugo poznaje sa ovim novinarom i da ga je, prilikom susreta, „blago pomilovao po glavi“ i obećao da će mu izjavu dati kasnije. Mrkonjić je izjavio da je iznenađen saopštenjem Kurira o „navodnom sukobu“.
„Baš zbog stanja u kojem se nalaze Kurir i njegov vlasnik, prema ovom novinaru i listu uvek sam bio dobronameran, kao i ovog puta, pa me čudi da neko pokušava da mi to na ovakav način vraća“, dodaje Mrkonjić.
„Ako je moj gest krivo shvaćen, spreman sam da se izvinim. Međutim, ponavljam nikakvu lošu nameru nisam imao“, zaključio je Mrkonjić.
Poslanica SNS-a Jorgovanka Tabaković ispričala je za B92 da nije videla da li je Mrkonjić udario Lađevića jer je bila okrenuta leđima kada su njih dvojica razgovarala. „Skupljala sam svoje papire. Mrkonjić je prolazio iza mene i Lađević, novinar koga ja izuzetno cenim, pitao je Mrkonjića zašto je ćutao na sednici odbora, na šta mu je Mrkonjić kazao – ‘šta hoćeš da pravim skandale’“, kazala je Tabakovićeva. „Uz taj komentar sam čula Mrkonjićev uobičajen, ali za ministra neumesan govor koji je završio psovkom. To je ono što mogu da posvedočim pred Bogom i građanima“, rekla je ona.


M.R.M.

Tagovi

Povezani tekstovi