Imenovani članovi Saveta za štampu

Novinarska udruženja predstavljaće Ljiljana Smajlović i Petar Jeremić iz UNS-a, dok će u ime Nezavisnog udruženja novinara Srbije članovi biti Safeta Biševac i Dimitrije Boarov.
Takođe, Asocijaciju medija zastupaće u tom telu Dragan Bujošević, Manojlo Vukotić i Srđan Radulović, dok će „Lokal Pres” predstavljati Vladan Filipčev.
Kako je najavljeno, konstitutivna sednica Saveta za štampu biće održana iduće sedmice, a zatim sledi raspisivanje konkursa za još tri predstavnika civilnog sektora u ovom telu. Njih će birati imenovani članovi Saveta.
Osnovni cilj ovog tela je, pored praćenja poštovanja Kodeksa, i rešavanje predstavki pojedinaca i institucija povodom konkretnih sadržaja štampanih medija, ali i edukacija za postupanje u skladu sa profesionalnim kodeksom i jačanje ugleda medija, navodi se u saopštenju UNS-a.
Zadatak Saveta će biti i posredovanje između oštećenih pojedinaca, institucija i redakcija i iznošenje javnih opomena u slučajevima kada je konstatovano kršenje etičkih standarda utvrđenih Kodeksom.


V. M. D.

Tagovi

Povezani tekstovi