Uskoro i direktna uključenja iz Toplice

U ova dva dopisništva na području Topličkog okruga rade četiri novinara, tri snimatelja, dva montažera i jedno tehničko lice. – Dopisništvo radi punom parom i naši prilozi se svakodnevno emituju na programu RTS-a, u informativnim emisijama, kao i u „Jutarnjem programu“ i „Srbiji danas“ – kaže urednik dopisništva u Prokuplju Dragiša Stojanović.
On ističe da je za mesec dana na programima RTS-a emitovano više od 60 priloga koji su urađeni u ovim dopisništvima, ili u proseku dva priloga dnevno, što je više nego u celoj protekloj 2009. godini.
– Narednih dana očekuje se i uspostavljanje direktnog linka sa Beogradom, što će građanima Toplice omogućiti da se direktno uključuju u program RTS-a, kao što to čine ostala 22 dopisništva u Srbiji – ističe Stojanović. Inače, jedino Toplički okrug od svih okruga u Srbiji nije imao dopisništvo RTS-a i link, a osnivanjem dopisništva u Prokuplju i Kuršumliji i ovaj kraj Srbije postao je ravnopravan u plasiranju informacija iz svih segmenata društvenog života. Dopisništvo radi u zgradi poslovnog centra „Stamenković“, u BID zoni u Prokuplju, 24 sata dnevno, u prostorijama gde je do sada radila nekadašnja Radio televizija Prištine.


Lj. M.

Tagovi

Povezani tekstovi