Monti Pajtić u Odžacima

Kao istorijsko zlo srpskog novinarstva (a i šire), neophodno je upamtiti imena dva tandema: Tijanić – zalizani N. LJ. Stefanović, i provincijski skojevac Matić – lepotica Jelena Kosanić (urednica 92 informative je bivša rukometašica i sportski padobranac, adrenalina joj ne manjka)!
Posle čuvene odžačke kupoprodaje glasača sa sve glasovima, već u 22 časa postavljen je sugestivan, dramski naglašen kajron na 92, koji javlja o „velikoj pobedi Evropske liste u Odžacima“! Tvrdim da Matić-Kosanić ne znaju gde je ta varošica. Evropskija i od Pariza, čim je pajtićevskija.
Ista televizija u junu je, uz evropske perjanice, učestvovala u pokušaju prikrivanja, a samim tim krađe i prekrajanja, voždovačkih izbora.
Sedam dana je lažno saopštavala da DS lista vodi (a, ispostavilo se – gubi!), da se rezultati, konačni, još očekuju, te mesecima prikrivala u svim info-emisijama razloge samovoljnog poništavanja istih i kombinovanje „žuto-crvenih“ iz Galatasaraj-koalicije, sa temom: kako letnji poraz pretvoriti u zimsku pobedu. Ispostavilo se – nikako. Jer, Voždovac nije „evroOdžak“. Nije pomoglo ni dugo brojanje, kao da glasovi stižu sa Haitija.
Ali, eto spasa za evropske Srbe. Odžaci su pokazali prvi put da su za evropsku opciju, i zato su ovi izbori istorijski, doslovno će izjaviti Pajtić. Na 92 i odmetnutom od RTS, vojvođanskom Dnevniku, još će dodati: Od 9 izbora u Vojvodini, DS „vojvođanski“ (naglašeno!) – pobedio je u sedam, i pokazao da euforija oko SNS-a nije stvarna. Bar je priznao da je ima. Popovskom, riđokosom sinu separatisti – omaklo se…
Ko šmirgla, dakle, nazadni, nacionalistički, palanački Beograd. Odžaci su evroizlog, za džak šećera i ulja, bato! To je „vojvođanski DS“, a ne demagoška opozicija, ili još gore – beogradski DS. Izlaznost je bila veća nego u zlatno doba kod Sadama Huseina ili Gadafija, skoro stoodstotna. Ni revolucija iz 2000. nije takvu videla. I to, u prilog pajtićevske vlasti. Kakvo je to čudo na političkoj sceni. Tadiću, predaj mu vlast, pa čovek pobeđuje kao Sadam. Šta je, međutim, prenebregao režiser nastavka filma „Tri karte za Holivud“: Sloba je propao kad je počeo da pobede u Babušnici i Tmavi izjednačava sa beogradskim porazima.
Dalje, nije DS pobedio, kako Pajtić i 92 generalno nazivaju tu listu, nego su, uz kupljene i ucenjene duše, išli i – Mađari, koji apsolutno jednostrano nacionalistički glasaju, i Čanak (gazio RTS tablu još za Đinđićevog „filozofskog“ vakta, te dobio RTV Dnevnik), i Čeda (taj bi i Kosovo poklonio, kamoli Vošu). I, sve to đuture samo – 36 odsto. Dovoljno za usiljene osmehe, friziranu 92 priču, ali i za brigu o brzini ključnog koraka. Pošto za vratom diše 22 odsto SNS-a i u potkupljenim Odžacima, ničim izazvani, svi sa po 10 odsto: Koštunica, Šeki-vojvoda i „slobisti“, koje vara Ivek… A, sve su to braća Srbi za Srbiju. Pa, saberi nezadovoljan srpski rod. Vreme je za: Neovisnu Vošu, u kojoj će FK Voša napokon biti šampion.
Samo, koji je motiv „bezkompasnog“ Tadića da forsira ovejanog separatistu Pajtića, novu nadu Krunića, Boška Kovačevića i ostale preživele „predjogurt“ ekipe (što se vidi po emisijama RTV-a), i time sebe svrgava, sa sve državom, u ponor? Da li Srbija za predsednika ima egzibicionistu, koji bi sa Kosanićkom izveo i padobranski skok? Kakav bi to bio izveštaj na 92, za još jednu Brankičinu nagradu.

Tagovi

Povezani tekstovi