Ko će dobiti frekvenciju

Kula –  I pored toga što je Agencija za prvatizaciju još krajem decembra raskinula ugovor o privaticaziji Informativno -propagandnog centra “Kula” sa Draganom Jovanovićem, u čijem vlasništvu je ova kuća bila dve godine, Jovanović je tek ovih dana, na vanrednoj Skupštini IPC “Kula”, razrešen i dužnosti direktora.
Ugovor o privatizaciji IPC “Kula” – u čijem sastavu se nalazi lokalni list “Kulska komuna” i Radio “Kula” – sa Jovanovićem, novinarom i vlasnikom druge lokalne radio stanice u Kuli – Radio “Zenitom”, raskunut je zbog neispunjavanja obaveza. Desetak zaposlenih u Informativno-propagandnom centru, koji tvrde da platu nisu primili punih godinu dana, kažu da je bilo krajnje vreme da se ugovor o privatizaciji poništi.
Jovanović tvrdi da je sam rešio da se povuče – iako je uplatio dve rate od po 11 hiljada evra za IPC – jer nije očekivao da će imati toliko problema sa preduzećem koje je kupio.
– Tačno je da postoji dug prema radnicima koji je nastao u periodu od kada je IPC privatizovan, ali mnogi dugovi iz ranijeg perioda došli su na naplatu tek kada sam preuzeo firmu. Pored toga, javili su se i ozbiljni administrativni problemi, kao što je, recimo, činjenica da ovo preduzeće nije nikada registrovano za obavljanje radiodifuzne delatnosti, a već decenijama ima svoju radio stanicu – kazao je Jovanović i dodao da je to velika prepreka za funkcionisanje Radio “Kule”.
Svakako da je u ovom trenutku najspornije za obe strane kome će pripasti lokalna radio frekvencija, koju je Radiodifuzna agencija izdala na ime Radio “Zenita”, ali kao većinskog vlasnika Radio “Kule”. Zaposleni tvrde da frekvencija mora ostati u Radio “Kuli”, dok Jovanović naglašava da će odluku o tome doneti RRA.

Tagovi

Povezani tekstovi