Neizvesna sudbina Radio Leskovca

Njihov zahtev je da se ova informativna kuća ne privatizuje, već da se pretvori u javni medijski servis juga Srbije. To je i želja zaposlenih, koji uprkos tome što ne primaju plate mesecima, ne žele da izađu ispod gradskog šinjela.
Radio Leskovac je prvi put prodat na aukciji 2. novembra 2007. godine, ali je prodaja poništena, jer kupac (Srđan Jovanović, radnik obezbeđenja) nije uplatio izlicitiranu sumu (20,1 milion dinara – čak 133 puta više od početne cene) u zakonskom roku od osam dana. Nije pomoglo ni to što je Jovanović 14. novembra, lično odneo u Agenciju 42.000 evra prve rate. Posle prve privatizacije realizovan je socijalni program po kojem su svi oni koji imaju radni staž duži od deset godina, ukupno 23 zaposlena, uzeli otpremninu od po 366.000 dinara. Za tu namenu izdvojeno je blizu osam miliona dinara.
Najstarija radio-stanica južno od Niša posle neuspele privatizacije preživljava teške dane. Među onima koji su otišli iz ove kuće je četrnaest novinara i tehničara sa višegodišnjim iskustvom. Agencija za privatizaciju bila je zakazala još jednu licitaciju za 22. februar 2008. godine, ali je ona odložena, a najnovija ponuda ove kuće zainteresovanim kupcima je u petak, 19. februara ove godine. Protivnicima privatizacije ostalo je malo vremena da bilo šta učine.


M.M.

Tagovi

Povezani tekstovi