Stipendija za novinarsku izuzetnost

Deset novinara će dobiti priliku da učestvuje u programu koji podrazumeva finansijsku i profesionalnu podršku za istraživanje u regionu i u zemljama EU. 


Pozivaju se novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Kosova da dostave predloge istraživanja na temu ovogodišnjeg konkursa –“TABU”.


Odabrani stipendisti će dobiti stipendiju od 2.000 evra, naknadu za putne troškove u iznosu do 2.000 evra i priliku da učestvuju u sedmomesečnom programu stručnog usavršavanja.


Stipendiste očekuje i prilika da putuju kako bi uradili svoja originalna istraživanja u regionu i zemljama Evropske unije, rade sa međunarodno priznatim novinarima i stručnjacima, objave svoje radove širom Evrope i postanu članovi mreže za novinarsku izuzetnost na Balkanu.


Pored toga, međunarodni žiri dodeliće nagrade u iznosima od 4.000, 3.000 i 1.000 evra autorima tri najbolja članaka.


Za detaljne informacije o uslovima konkursa, samoj prijavi i procesu odabira, molimo pročitajte tekst Uputstva za apliciranje pre nego što popunite Formular za prijavljivanje.


Krajnji rok za podnošenje prijava je 1. mart 2010. godine. Više informacija o programu možete pronaći na veb stranici http://fellowship.birn.eu.com

Tagovi

Povezani tekstovi