Radio Leskovcu preti stečaj

Razloge treba tražiti u statusu Radio Leskovca, jer je od samog osnivanja podstanar, a trenutna dugovanja dosežu deset miliona dinara.
Poslednjih dana Radio je bio u centru pažnje ovdašnje javnosti, jer su pojedine stranke opozicije energično zahtevale da se ne menja statut tog medijskog servisa, odnosno da i dalje osnivač bude – grad. Da li će tako i biti neizvesno je, ali ako je suditi po tumačenjima stručnjaka, ova stanica mora da bude privatizovana, jer tako nalažu propisi.
U Radio Leskovcu je trenutno zaposleno više od 30 radnika, među kojima je trinaestoro novinara. Nedavno je došlo do kadrovskih promena, jer je smenjena direktorka Olgica Petrović i njenu dužnost je preuzeo Nebojša Pešić, koji priznaje da nije u stanju da prognozira budući status Radio Leskovca, jer to najmanje zavisi od zaposlenih u tom kolektivu.
– Sve što je bilo u našoj moći, preduzeli smo. Pre nekoliko godina smo pokušali da postanemo većinski vlasnici, i je tada cena na aukciji bila „naduvana“ na 21 milion dinara, ali smo bili spremni i to da platimo. Nažalost, zbog kašnjenja u isplati prve rate, Agencija je raskinula ugovor – kaže Miroslav Mihajlović, urednik Sportskog programa Radio Leskovca.
Inače, u okviru racionalizacije broja zaposlenih u javnom sektoru grada na Veternici, broj zaposlenih u Radio Leskovcu će uskoro biti prepolovljen, a ako ne uspe i treća aukcija ovde se strahuje od najgoreg scenarija – odlaska u stečaj.

Tagovi

Povezani tekstovi