Konačno odlazi Manojlo

Beograd-Manojlo Manjo Vukotić, direktor Kompanije „Novosti“, uskoro odlazi sa tog mesta, saznaje Srpski Nacional. Vukotić će, kako tvrdi sagovornik Nacionala iz rukovodstva kompanije, konačno da ode u penziju.


-Dva udruženja malih akcionara „Novosti“, koji drže većinski paket deonica, na Skupštini akcionara koja je zakazana za 4. jun, ne odustaju od zahteva za Vukotićevom smenom. Teške optužbe za njegove protivzakonite radnje, koje su obelodanili mali akcionari, svoj epilog će dobiti u redovnim sudskim postupcima, a za početak biće dovoljno da se Vukotić ukloni iz kompanije-kaže naš sagovornik. On tvrdi da je proces privatizacije „Novosti“ priveden kraju, tako da se s velikom dozom izvesnosti može reći da će članovima udruženja malih akcionara svoj udeo u vlasništvu prodati nemačkom medijskom gigantu Vac.


-Vac je dao sasvim korektnu ponudu što se tiče visine cene akcija, kao i prihvatljiv razvojni i socijalni program. Utisak da se i politika umešala u proces privatizacije „Novosti“ stvoren je upravo zbog Vukotićevih kombinacija, kojima je otezao upis Knjige akcija u Glavni registar, kao i zbog njegovog spornog ugovora s Vac-kaže naš sagovornik.


P.T.N.

Tagovi

Povezani tekstovi