Uvrede kao odgovor!

Svi osuđuju kako je Kušner reagovao kada ga je Ničić upitao da prokomentariše optužbe porodica kidnapovanih Srba sa Kosmeta da je odgovoran za učešće u trgovini organima i za njegov stav o „žutoj kući“. Umesto odgovora, francuski šef diplomatije je novinaru preporučio lečenje i nazvao ga ludakom.
Prilog o incidentu emitovan je preksinoć u emisiji ove televizije, pa su gledaoci širom sveta mogli da vide šta se dogodilo tokom boravka Kušnera u Gračanici. Ničić nam kaže da je o svemu odmah obavestio svoju redakciju.
– Iako sam bio šokiran odgovorima gospodina Kušnera, želeo sam da ostanem pribran i profesionalno do kraja odradim svoj posao – priča Ničić. – Nisam imao nameru da na bilo koji način isprovociram i smatram da sam pitanje postavio veoma korektno.
Dopisnik „Glasa Amerike“ kaže da je najpre pomislio da prevodilac nije ispravno preveo pitanje. Tu mogućnost je odbacio kada je usledio odgovor na drugi deo pitanja. Ničić dodaje da kao izveštač sa Kosmeta do sada nije imao problema u radu.
U kancelariji Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih na KiM u Gračanici, najavljuju protesno pismo francuskoj ambasadi, a Informativna služba SNV sa Kosmeta uložila je juče javni protest francuskoj vladi.


D. Zečević


 

Tagovi

Povezani tekstovi