Neću na TV Foks

Generalni direktor Javnog servisa RTS, Aleksandar Tijanić, tvrdi da nije dogovorio transfer na televiziju Foks.
– Prvi put čujem za to, odakle vam glasina o mom prelasku na Foks? – rekao je Tijanić za Pravdu.
U junu se završava njegov direktorski mandat na RTS-u.
– Do juna sigurno ostajem na ovoj funkciji, a upravo razmišljam da li da konkurišem na još jedan mandat generalnog direktora Javnog servisa. Vi tvrdite da ste čuli da se priča o mom prelasku na Foks. Nisam čuo za takvu mogućnost, verovatno zato što ne prelazim ni na tu, niti na bilo koju drugu televiziju – rekao je Tijanić za Pravdu.
S druge strane, izvor blizak televiziji Foks, tvrdi za naše novine da je Tijanićev transfer dogovoren, samo se, navodno, čeka najpovoljniji trenutak za njegovo objavljivanje.
– Ko će biti direktor RTS-a odlučiće se u vrhu vlasti. Tijanić tamo i dalje ima sasvim solidne pozicije, ali ojačali su i njegovi protivnici. Bez obzira na podršku koju dobija od nekih uticajnih pojedinaca, niko nije i ne može da mu obeća ostanak u Javnom servisu. Čim bude obavešten o konačnoj, izvesno negativnoj, odluci vrha vlasti, Tijanić će preći na Foks – kaže naš sagovornik.
On nije hteo da otkriva koji pojedinci „u vrhu vlasti“ podržavaju Tijanića, niti ko insistira na njegovoj smeni. Međutim, među predstavnicima parlamentarnih stranaka malo ko bi podržao Tijanićev ostanak na RTS-u. Po mišljenju poslanika SNS-a Zorana Babića, RTS treba da dobije direktora koji će umesto virtuelne, gledaocima dati pravu sliku Srbije gde će se videti da ljudi teško žive jer nemaju posla.
Zoran Nikolić, poslanik DSS-a, smatra da je Tijanić mogao da bude bolji direktor.
Direktor RTS-a u parlamentu neće moći da računa ni na podršku Vladana Batića koji smatra da se Tijanić ne bi ni našao na čelu državne televizije da je poštovan Zakon. 

Tagovi

Povezani tekstovi