Nova TV bomba

Program Avale sastojaće se od tri segmenta – filmskog programa,
informative i ekonomskih emisija bliskih običnom narodu


Upravni odbor TV Avala imenovao je Željka Mitrovića za specijalnog savetnika operativnog menadžmenta, a prvi rezultat ove odluke je postavljanje Roberta Nemečeka za glavnog i odgovornog urednika ove televizije. Kako saznaje Press, posle šest godina došlo je do velikog pomirenja između gazde Pinka i jednog od suvlasnika Avale i čoveka koji je u zlatno doba procvata „ružičaste televizije“ bio urednik filmskog i serijskog programa i koji važi za jednog od najsposobnijih TV urednika na ovim prostorima.


– Definitivno je odlučeno da se TV Avala vrati izvornoj koncepciji u kojoj će dominirati tri segmenta – filmski i serijski program, informativa i jak ekonomski program, koji će se na jedan populistički način baviti ekonomskim temama, bliskim običnom gledaocu – kaže izvor Pressa, blizak Mitroviću, i dodaje:
– Željko je definitivno ubedio svoje partnere u Avali da moraju da prave emisije u kojima će običan narod moći da sazna kako da zaradi novac, kako ga pametno uložiti, u kojima se neće dosadno pričati o forumima i okruglim stolovima i ekonomiji koju niko od gledalaca ne razume. Mesto glodura preuzima Robert Nemeček, a Avala će vrlo brzo krenuti u akciju skockavanja programa koji je blizak običnom narodu.
U izjavi za Press Željko Mitrović je potvrdio da se pomirio s Nemečekom, koji će uskoro, pored Avale, preuzeti i neka zaduženja na Pinkovim eksternim ekspoziturama – u Sloveniji i Bugarskoj.
– Tačno je, imenovan sam za specijalnog savetnika menadžmenta, a Nemeček će uskoro krenuti s radom. Novi koncept TV Avale neće pretendovati da nikome „otima“ gledaoce, već će svoju publiku tražiti najviše među onim „gledaocima – spavačima“ koji se izjašnjavaju da nemaju šta da vide ni na jednoj domaćoj televiziji – kaže Mitrović, koji nije želeo da priča o svojim sledećim savetima menadžmentu Avale.
Ipak, kako Press otkriva, Robert Nemeček, pored toga što će biti glavni i odgovorni urednik ove srpske televizije, biće supervizor televizije Pink Si, koja kreće sa radom 6. septembra 2010. u Sloveniji. Takođe, Nemeček će istu stvar obavljati i na televiziji Pink Bugarska, koja je planirana da startuje s programom septembra 2011.
– Veliki TV sistemi u susednim zemljama (pre svega CME, koji u Sloveniji drži Pop TV i Kanal A – prim. aut.) su već u panici zbog ulaska Pinka na nova balkanska tržišta, posebno jer je tandem Mitrović – Nemeček osvedočena kombinacija koja pobeđuje. Pink Si definitivno startuje 6. septembra – zaključuje sagovornik Pressa, koji je insistirao na anonimnosti.
Press saznaje da Dragan Jeličić, dosadašnji urednik filmskog i serijskog programa Pinka za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, ostaje na toj funkciji, a da će na pet satelitskih kanala na kojima Pink emituje filmove funkcionisati u tandemu sa Robertom Nemečekom.

Tagovi

Povezani tekstovi