Ratko Knežević: Nisam pretio Jugoslavu Ćosiću

G.đa Nadežda Gaće, Predsjednica NUNS


Beograd


 Poštovana Gospođo Gaće:


 Obraćam Vam se u vezi Vašeg saopštenja koje ste juče odaslali medijima i javnosti, u kojem ste, smatram,  bez poznavanja potpunih činjenica, te pozadine mojih relacija sa novinarom Jugoslavom Ćosićem, unaprijed uzeli „stranu“ i definisali moje pismo objavljeno na sajtu „Daily News Montenegro“ kao „prijetnju“.


 Moram Vas ovim putem razuvjeriti da nikakve prijetnje u mom pismu nije bilo, i da vašu slobodno donesenu procjenu sa indignacijom odbacujem.


 Dostavljam Vam link (a i original u dodatku) juče poslanog pisma Veranu Matiću glavnom uredniku B92 ( http://dailynewsmn.wordpress.com/2010/03/17/5-346/ ), gdje sam u detalje pojasnio pozadinu odnosa sa gospodinom Ćosićem, a posebno to kako je, mojim posredstvom, došlo do gostovanja Nebojše


Medojevića u vrlo gledanom, ali „neslavnom“ programu B92, zbog čega osjećam i vlastitu odgovornost. 


 Molim Vas zato da, kada se informišete i sa ove „druge strane“, pokušate da balansirate svoju, shvatićete nadam se, naglu izjavu od juče.


 Takođe nije lijepo da pominjete da su moje društvo „ubice i kriminalci“, jer se ja nikada u svom životu nikakvim kriminalnim aktivnostima nisam bavio, nikada nisam krivično gonjen i nikada krivično kažnjavan. Doduše, ne mogu se oteti utisku da ste, ako malo bolje razmislim, ipak u pravu,  jer sam se eto družio, prijateljevao i kumovao sa šefom najjače mafijaške grupacije na Balkanu,


Milom Đukanovićem, koji se i tada i danas predstavljao predsjednikom Vlade Crne Gore. Teško je bilo utvrditi, složićete se, koji je njegov „šešir“ i kada bio pravi, zar ne?


 Eto,  sada tu zabludu druženja plaćam borbom protiv te iste mafijaške hobotnice kojoj je Đukanović na čelu – kako je dokazano u istragama više agencija za zaštitu zakonitosti u evropskim državama – a koja je svoje pipke nažalost pružila prema svim sferama društava i država bivše Jugoslavije, pa tako, svjedoci smo, i prema medijima.


 Dakle, još jednom, nikada nisam prijetio bilo kom novinaru na ovom svijetu, niti to mogu i želim raditi jer sam i sam bio u toj profesiji, dobro ste primijetili, veliki broj godina. Znam jako dobro da je sloboda medijskog izražaja, jedna od najbitnijih tekovina demokratkog i pretpostavki pravednog društva, i da će na koncu upravo ta javna riječ pobijediti tu istu mafiju koju spominjem u ovom pismu.


 Sa nadom da smo razriješili nedoumice, srdačno Vas pozdravljam gospođo Gaće, i želim i Vama i Vašim kolegama svako dobro,


 Ratko M. Knežević


 London 18. 03. 2010.

Tagovi

Povezani tekstovi