Akcionari Politike protiv statusne promene

U dopisu Vladi Srbije akcionari su naveli da se bez saglasnosti države, koja ima više od 60 odsto vlasništva u „Politici“, kao i malih akcionara, privodi kraju izdvajanje prodajne mreže „Politike“, koja donosi oko 75 odsto prihoda. „Kuća, koja je razvijana kao nedeljiva celina, rasparčava se, a njeni delovi se, na žalost, otuđuju – što u krajnjoj liniji vodi ka uništenju čitavog preduzeća“, navodi se pismu Udruženja malih akcionara „Politike“.


To udruženje, koje, kako tvrde njegovi predstavnici, okuplja oko 17 odsto akcionara, traži da se zaustave sve poslovne transakcije „Politike“ i da se detaljno proveri „višestruko štetan“ ugovor između „Politike“ i nemačkog koncerna VAC (WAZ) o osnivanju zajedničkog preduzeća.


Pravni zastupnik Udruženja malih akcionara Politike Branko Pavlović obavestio je akcionare da je podnet zahtev da se godišnja skupština akcionara Politike održi za mesec dana, kao i tužba sudu da se preispita ugovor između Politike i VAC-a. Menadžment Politike je najavio da će povodom jučerašnjeg protesta jednog od četiri udruženja akcionara biti izdato saopštenje.
Politika ima oko 6.000 akcionara i 2.000 zaposlenih.

Tagovi

Povezani tekstovi