Grantovi do 10.000 evra za inovativna digitalna rešenja za medijske organizacije na Zapadnom Balkanu

slika: canva
slika: canva

Rok za konkurisanje: 24.05.2024.

Sredstva: grant do 10.000 EUR

Oblast: biznis, inovacije, mediji

Konkurs je za: nezavisne IT stručnjake, IT kompanije i Startape iz zemalja Zapadnog Balkana

 

WB6 MEDIA: Podrška slobodi medija i pluralizmu na Zapadnom Balkanu

 

#SustainMedia PROGRAMME

 

Program SustainMedia objavio je poziv za IT kompanije, startapove i nezavisne tehno-entuzijaste iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova*, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije da se udruže sa bar jednom medijskom organizacijom i podnesu predloge koji mogu modernizovati medijske operacije, unaprediti iskustvo publike i pokrenuti održivi rast. Traže se inovativni partneri koji mogu pružiti transformaciona rešenja u različitim oblastima medijskih operacija, uključujući kreiranje sadržaja, distribuciju, angažovanje publike i monetizaciju.

 

Nemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ), u saradnji sa Internews i DW Akademie, sprovodi Regionalni program pomoći medijima na Zapadnom Balkanu, koji finansiraju Evropska unija i Nemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Ovaj Program ima za cilj jačanje kapaciteta profesionalnih nezavisnih medijskih organizacija da se bolje prilagode promenljivom medijskom okruženju, pomažući u kreiranju modernog visokokvalitetnog sadržaja i odgovarajućih poslovnih modela nakon toga.

 

Program radi na ostvarivanju sledećih ciljeva:

  • Jačanje kapaciteta medijskih organizacija radi poboljšanja ekonomskih performansi;
  • Unapređenje kapaciteta medijskih organizacija za kvalitetno izveštavanje;
  • Poboljšanje regionalne razmene između medijskih aktera, tehnoloških kompanija i inovativnih poslovnih aktera.

 

Cilj predloga

Identifikacija i omogućavanje razvoja inovativnih rešenja podsticanjem tehnoloških partnera da sarađuju sa medijskim organizacijama i predlože inovativna digitalna rešenja koja rešavaju izazove sa kojima se suočavaju medijske organizacije na Zapadnom Balkanu.

 

Poziv je za: nezavisne IT stručnjake, IT kompanije i Startape iz WB6: Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo*, Crna Gora, Severna Makedonija i Srbija.

 

Iznos granta: do 10.000 EUR

 

Broj nagrađenih rešenja/predloga: 5

 

Napomena: lista od 10 odabranih aplikanata biće objavljena 14. juna 2024. godine i oni će biti pozvani da predstave svoja rešenja uživo od 24. do 26. juna 2024. godine na POINT 12 Konferenciji u Sarajevu, gde će ih Komitet selektovati. Troškove za lično predstavljanje pokriće Program SustainMedia.

 

Više o grantu ovde.

 

Izvor: EU Mogućnosti 

Tagovi

Povezani tekstovi