Mas: VAC je ozbiljna medijska kuća

Prethodnih dana VAC i Stanko Subotić, kome se pred Specijalnim sudom sudi za šverc cigareta, izneli su potpuno suprotne podatke o tome ko je obezbedio novac kojim su firme biznismena Miše Beka kupile nešto više od 62 odsto akcija „Večernjih novosti“. VAC je tvrdio da su oni obezbedili novac, ali je isto tvrdio i Subotić.
– Činjenica da je Evropska banka za obnovu i razvoj partner VAC u holdingu koji ujedinjuje aktivnosti VAC-a u jugoistočnoj Evropi, i koja je, podrazumeva se, pre svog učešća temeljno proverila kompaniju. VAC grupa je ozbiljna nemačka medijska kuća koja radi ne samo u Nemačkoj, nego i u mnogobrojnim zemljama istočne i jugoistočne Evrope. U Srbiji je kompanija do sada uložila više od 100 miliona evra i podrazumeva se da je zainteresovana za bezbednost svojih investicija. Istovremeno, VAC kao svaki strani investitor, naravno, očekuje da se postupak, koji zahtevaju pravni propisi Srbije za neku investiciju u Srbiji, može sprovesti u sagledivom roku i bez predrasuda – rekao je Mas.
Govoreći o najavama da će „Dojče telekom“ kupiti „Telekom Srbija“, ambasador Mas kaže da je „optimista u pogledu znatnog povećanja investicija nemačkih preduzeća u Srbiji“.
– Biće lakše ubediti nova nemačka preduzeća da uđu na srpsko tržište ukoliko se Srbija što jasnije pokazuje kao zemlja u kojoj se garantuje pravna sigurnost u vezi sa stranim investicijama, u kojoj se stranim investitorima sticanje imovine ne otežava bespotrebno birokratskim ili drugim preprekama, i u kojoj važe isti uslovi za strane i domaće investitore – rekao je Mas.


Beta

Tagovi

Povezani tekstovi