Zašto ćutiš?

Manojlo Vukotić, direktor i glavni i odgovorni urednik Večernjih novosti, uporno odbija da objasni kakav je ugovor o saradnji potpisao s nemačkim medijskim koncernom VAC i da li je zbog toga bio u sukobu interesa.
U ugovoru koji je nemačka kompanija sklopila s tadašnjim i sadašnjim direktorom Novosti ne pominje se decidno ovaj list, ali jasno piše da će „konsultant Manojlo Vukotić savetovati VAC o svim tehničkim, organizacionim i administrativnim pitanjima projektnog posla, kao i preneti svoje iskustvo sa jugoslovenskim tržištem za uzimanje vlasničkih udela od strane VAC u novinskim firmama, firmama za časopise i firmama za distribuciju interesantnim za VAC i posle toga za proizvodnju novina“.
U istom ugovoru navodi se i da će ugovor između dve strane, Vukotića i VAC, biti obnovljen „u slučaju uspešnog uzimanja vlasničkih udela od strane VAC“.
U vreme kada je angažovan, krajem 2002. i tokom 2003. godine, Manojlo Vukotić bio je direktor i glavni i odgovorni urednik Novosti, konkurenta Politike, čije je akcije VAC otkupio.
Osim otvorenog pisma nemačkom koncernu, u kome je napisao da „u ugovoru nema ni pomena o Večernjim novostima, prodaji i posredovanju“, Vukotić više nije javno istupao. U VAC takođe nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj. 

Tagovi

Povezani tekstovi