Novinar Danasa i saradnik Cenzolovke Uglješa Bokić udaren pesnicom ispred Novosadskog sajma

Ilustracija: Pixabay
Ilustracija: Pixabay

Uglješu Bokića  pesnicom u grudi udario bivši policajac Vladimir Kezmić, pokušavajući da mu otme telefon

 

Uglješa Bokić je napadnut dok je pokušavao da dobije izjavu od nekog među više od stotinu mladih ljudi koji su, pokrivenih lica, bežali iz Master centra Novosadskog sajma pošto su ih tamo otkrili predstavnici opozicije.

 

Bokić za Cenzolovku kaže da mu je pritrčao muškarac sa kačketom pokušavajući da mu otme telefon i u tom pokušaju ga udario pesnicom u grudi.

 

Naglašava da je imao istaknutu legitimaciju na kojoj je pisalo PRESS i da je napadač bio svestan da je on novinar na zadatku.

 

Lekari su konstatovali da je od udarca zadobio nagnječenje grudne kosti.

 

Pošto je pregledao snimak napada, prepoznao je bivšeg policajca Vladimira Kezmića. On je 2016. godine, u vreme dok je radio kao policajac u Srbobranu uhapšen zbog sumnje da je, kao radnik obezbeđenja „Moje kafanice“, učestvovao u tuči u kojoj su metalnom palicom ubijeni pilot Dario Roklicer i jedan od vođa navijača Vojvodine Dragan Jovanović Gidra, koji je tada bio na štakama pošto je te godine bio ranjen. Kezmić je pre toga bio pripadnik interventne policije u Novom Sadu.

 

Bokić je prijavio napad i dao izjavu policiji.

 

Bokić je do prošle godine takođe radio kao policajac, da bi, pošto je završio Školu digitalnog novinarstva Slavko Ćuruvija fondacije, promenio profesiju i postao novinar. Od prošlog leta je stalni saradnik Cenzolovke.

 

Izvor: Cenzolovka

Tagovi

Povezani tekstovi