Pomoć samo poslušnima?

Dok oni koji su pomoć (već) dobili, mogu zadovoljno da predahnu, onima za koje para više nije bilo, preostale su samo žalopojke, pa i kritike na račun odlazećeg gradskog rukovodstva da je pare podelilo „netransparentno, bez kriterijuma, konkursa, ili kakvog drugog javnog poziva, samo po – partijskoj bliskosti i poslušnosti“?!
Za samo petnaestak dana, naime, još aktuelnu lokalnu vlast koju je na klimavoj većini imala proevropska koalicija DS-G17-SPO uz podršku SPS-PUPS, trebalo bi da smeni nova, bolje rečeno stara radikalsko-narodnjačka koalicija uz podršku (o)pozicionog Pokreta za Kraljevo, sadašnjeg zamenika gradonačelnika dr Ljubiše Jovaševića koji je već viđen i kao novi gradonačelnik.
Iako je do potpune smene lokalne vlasti pola posla već urađeno, odlazeće Gradsko veće je ipak podelilo lokalni medijski „kolač“ od kojeg je RTV Melos dobio najviše – 2,6 miliona dinara, Ka-TV 1,7 miliona, TV Navigator milion, i „Kraljevačke novosti“ 650.000 dinara pomoći. Bez ijedne pare u „bubnju“ su ostali svi drugi – TV Kraljevo, Radio 996, nedeljnik „Ibarske novine“, kao i „Kraljevačke vesti“ i „Gradske novine“ koje izlaze kao on-lajn izdanja.
– Uradili smo to na osnovu starih zahteva za pomoć, a na osnovu ostvarenih rezultata, pa i ugleda svakog od ovih medija. Među onima koji nisu dobili subvencije, nema nijednog radija, niti on-lajn novina, neke novine nisu ni registrovane za tu delatnost, a TV Kraljevo ide na prodaju već ovih dana – odgovara na primedbe odlazeći gradonačelnik Ljubiša Simović.

Tagovi

Povezani tekstovi